Skip to main content

Δημητριάδης: Βιαστικό το τελεσίγραφο Κυριζίδη για τα ηλεκτρικά πατίνια

Διαφωνία Δημητριάδη με τη στάση Κυριζίδη για τα ηλεκτρικά πατίνια: «Δεν έπρεπε να σταλεί η επιστολή στις εταιρείες, δεν είναι δική του αρμοδιότητα»

Ως «βιαστική κίνηση» και «λάθος συνεννόηση» χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, το τελεσίγραφο του αντιδήμαρχου Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκη Κυριζίδη, ο οποίος πρόσφατα απέστειλε επιστολή προς δύο εταιρίες ηλεκτρικών πατινιών, ζητώντας μεταξύ άλλων τον αριθμό πατινιών που κυκλοφορούν στο δρόμο και τον χώρο νόμιμης κατάληψης που επιθυμούν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Flash 99,4 ο κ. Δημητριάδης, το θέμα με τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικών πατινιών το χειρίζεται ο ίδιος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

«Αυτό το τελεσίγραφο ήταν ένα λάθος. Για μένα δεν έπρεπε να γίνει γιατί δεν υπήρξε αντίστοιχη συνεννόηση πιο μπροστά. Το θέμα το χειρίζομαι εγώ με τον κ. Κούπκα και τον κ. Δαγκλή και έχουμε κάνει ήδη αρκετά ραντεβού με τις δύο εταιρείες για να δούμε το πλαίσιο στο οποίο θα κινούνται από εδώ και πέρα διότι μας είχαν ενημερώσει ότι θα βγει ένας νόμος ο οποίος θα κανονίζει τη χρήση αλλά και τη λειτουργία μέσα στον ελεύθερο χώρο που παρέχουμε εμείς σαν δήμοι. Δεν έγινε αυτό ακόμα και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Θεωρώ ότι είναι κάτι που έτσι και αλλιώς θα βγει και παράλληλα μπορούμε να θέσουμε τους όρους χρήσης τους μέσα στις αρμοδιότητες τους δήμου αλλά και το χώρο που καταλαμβάνει και χρησιμοποιεί να τον πληρώνει ώστε αυτό να αποδίδεται αυτός ως ανταποδοτικό τέλος στο δήμο Θεσσαλονίκης».

Ερωτώμενος γιατί θεωρεί λάθος αυτή την κίνηση, ανέφερε πως από τη στιγμή που όλα αυτά έχουν ήδη συζητηθεί, δεν υπάρχει λόγος να δίνονται τελεσίγραφο σε εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται και αφήνουν χρήματα στην πόλη, ενώ παράλληλα εξυπηρετούν τον κόσμο λόγω έλλειψης ΟΑΣΘ.

Σημειώνοντας για ακόμα μία φορά πως η κίνηση ήταν βιαστική, καθώς ήταν μια κακή συνεννόηση «μεταξύ ημών», ανέφερε πως είναι αρμοδιότητα των τριών και κάτι που είχε ήδη δρομολογηθεί.

«Ο κ. Κυριζίδης κάνει πολύ καλά του. Σε συνδυασμό με τη δική του αντιδημαρχία θα ορίσουμε τους χώρους. Από εκεί και πέρα είμαστε υπεύθυνοι εμείς, ο κ. Κούπκας για τις χρεώσεις και ο κ. Δαγκλής για θέματα αστυνόμευσης».

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως στο σχεδιασμό υπάρχει και η δημιουργία σταθμών ηλεκτροφόρτισης για τα πατίνια τόσο των εταιρειών όσο και τα ιδιωτικά, οι οποίοι θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, τα οποία θα ορίσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.