Skip to main content

Δημόπουλος για Τσιτσιπά: Ο Φάουτσι δεν θα έκανε σχόλια για το τένις

Ο καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι ο Τσιτσιπάς λειτουργεί ως πρότυπο για νεαρά άτομα - Να προσέχει όταν σχολιάζει για το εμβόλιο

Τις νέες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά περί του εμβολιασμού αλλά και την αυξανόμενη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, σχολίασε ο Θανάσης Δημόπουλος, καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Δεδομένου ότι ο Έλληνας τενίστας, δήλωσε νωρίτερα πως δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί καθώς ανήκει σε μια ηλικιακή ομάδα που δεν απειλείται από τον κορωνοϊό. ο κος. Δημόπουλος εστίασε στον ρόλο που διαδραματίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το ελληνικό κοινό και ειδικά για τους νέους: «Ο Στέφανος μετά και τις επιτυχίες του στον αθλητικό χώρο, μας έκανε υπερήφανους αλλά ταυτόχρονα απέκτησε την ιδιότητα του role model. Δηλαδή, ενός προτύπου για πολλά νεαρά άτομα, του οποίου οι απόψεις έχουν διαφορετική βαρύτητα.»

Συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να είναι προσεκτικός κάποιος όταν κάνει σχόλια για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και τόνισε πως ο Φάουτσι, ο επικεφαλής ιατρός για την διαχείριση της πανδημίας στις ΗΠΑ, δεν θα έκανε σχόλια για το τένις.

Σχετικά με την τωρινή εικόνα που παρουσιάζει η πανδημία ο κύριος Πρύτανης υπογράμμισε, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, πως είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά τα δεδομένα.

«Βλέπουμε αύξηση διασωληνωμένων, ενω οι κλίνες στο σύστημα υγείας είναι καθορισμένες, αυτές οι κλίνες αφαιρούνται για την ομαλή νοσηλεία όλων των άλλων ασθενών.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Δημόπουλος το ΕΣΥ πιέζεται, εν αναμονή και της άφιξης των εκδρομέων από τις διακοπές.

Αναφορικά με τον γυρισμό των ταξιδιωτών, ειπέ πως «όλοι πρέπει να κάνουμε ένα σελφ τεστ όταν γυρνάμε και  να αποφύγουμε επαφές με συγγενικά πρόσωπα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Τέλος έκλεισε λέγοντας πως το εμβόλιο είναι μονόδρομος για να αφήσουμε πίσω μας τον ιό.