Skip to main content

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Ολοκληρώθηκαν τα εργαστήρια για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Στα εργαστήρια συμμετείχαν παιδιά εννέα δημοτικών σχολείων του δήμου την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα

Ολοκληρώθηκαν τα διαδραστικά παιδικά εργαστήρια για την ατμοσφαιρική ρύπανση και το θόρυβο που διοργάνωσε ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης στο πλαίσιο του έργου: «ενίσχυση Οικολογικής Συνείδησης και Προώθηση Περιβαλλοντικού Εθελοντισμού στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020 στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, του Άξονα Προτεραιότητας ΑΞ06 «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων».

Στα εργαστήρια συμμετείχαν παιδιά της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης εννέα δημοτικών σχολείων του δήμου και είχαν σκοπό μία ουσιαστική ενημέρωση και άμεση ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα περιβάλλοντος που απασχολούν ιδιαίτερα την περιοχή του δήμου.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 39 παιδικά εργαστήρια, δίωρης διάρκειας το καθένα, στα οποία συμμετείχαν περίπου 350 παιδιά. Μέσα από παρουσιάσεις και παιχνίδια, ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά όπως quiz και puzzle, οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τα φαινόμενα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης οι μαθητές, εφάρμοσαν τις βασικές εισαγωγικές έννοιες που είχαν διδαχθεί στο μάθημα της Μελέτης του Περιβάλλοντος συμμετέχοντας ενεργά σε εργαστήρια και πειράματα συγκέντρωσης στερεών και όζοντος καθώς και σε πειράματα αναγνώρισης και συγκέντρωσης ήχων. Σκοπός των εργαστηρίων ήταν να μάθουν τα παιδιά να αναγνωρίζουν τι είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση και ο θόρυβος, πώς επηρεάζουν το αστικό περιβάλλον, ποιους κινδύνους εγκυμονούν για την υγεία των ανθρώπων και -κυρίως- πώς με απλές, καθημερινές πράξεις μπορούν τα παιδιά να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος στην πόλη.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και της παρεμβάσεις τις Πράξης δείτε εδώ.