Skip to main content

Δήμος Αριστοτέλη: Μόλις δύο θετικά σε 259 τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού

Το υγειονομικό προσωπικό του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τους ελέγχους ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Στέλιου Βαλάνου

Δύο μόλις θετικά δείγματα και ένα αμφισβητούμενο, των οποίων οι δότες βρίσκονται ήδη σε καραντίνα εντοπίστηκαν στο σύνολο των 259 τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, στο προσωπικό του Δήμου Αριστοτέλη και στο στελεχιακό δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού στα όρια δικαιοδοσίας του.

Το υγειονομικό προσωπικό του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τους ελέγχους ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Στέλιου Βαλάνου, σταθμεύοντας σε Μεγάλη Παναγία, Ιερισσό και Αρναία.

Κατά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και για λόγους πρόληψης, δεν εξετάστηκε μικρός αριθμός στελεχών που είτε επειδή εμφάνιζαν συμπτώματα, είτε λόγω προγενέστερης επαφής με βεβαιωμένο κρούσμα, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και το σχέδιο δράσης του Δήμου και των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονταν ήδη σε καραντίνα.

«Η περιορισμένη εμφάνιση κρουσμάτων στις τάξεις του προσωπικού που βρίσκεται καθημερινά στη θέση του για την εξυπηρέτηση των πολιτών εν μέσω πανδημίας, είναι ενθαρρυντική, όσον αφορά το βαθμό εξάπλωσης του ιού σε τοπικό επίπεδο. Δεν επαναπαυόμαστε. Ενεργούμε σε όλους τους τομείς, ενώ ιδιαιτέρως έναντι της απειλής του κορωνοϊού, εξαντλούμε και αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία που μας δίνει ο νόμος, για να ενισχύσουμε και να κινητοποιήσουμε τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, το έμψυχο δυναμικό υπηρεσιών και φορέων του Δήμου, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που ούτως ή άλλως μεριμνούν για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ στους χώρους ευθύνης τους, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες. Έτσι, ώστε να διατηρούμε ένα σταθερό -και στον βαθμό του δυνατού αποτελεσματικό- πλέγμα δράσεων και μέτρων που πρέπει να υλοποιούνται από όλους μας, για την αποτελεσματικότερη δυνατή ”οχύρωση” του κοινωνικού συνόλου. Αφήνουμε τους φλύαρους εγκλωβισμένους στην φαντασία τους και επιμένουμε να μιλούμε με την παραγωγή αποτελεσμάτων», δήλωσε ο κ. Βαλιάνος.