Skip to main content

Δ. Χαλκηδόνος: Ξεκινά η κατασκευή για το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στα Κουφάλια

Το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του ΥΠΕΣ «Αντώνης Τρίτσης». «Παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας», δήλωσε ο δήμαρχος.

Στην τελική ευθεία μπαίνει ένα έργο πνοής για τον δήμο Χαλκηδόνος με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου «Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στην επέκταση του οικισμού Κουφαλίων, αξίας 1.397.848,13 ευρώ».

Η σύμβαση υπογράφηκε σήμερα στο δημαρχείο Χαλκηδόνος μεταξύ του δημάρχου Χαλκηδόνος Σταύρου Αναγνωστόπουλου, του προέδρου της ΔΕΥΑΧ Στράτου Πιτίκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ΕΚΜΕ Α.Ε. Ιωάννη Καρυώτη.

Το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του ΥΠΕΣ «Αντώνης Τρίτσης» (σχετ. αποφ. με αρ. πρωτ. 829/18-6-2020), σε συνέχεια της αρχικής του ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» (σχετ. αποφ. με αρ. πρωτ. 17502/12-3-2019) και σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, η κατασκευή του δικτύου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες, εκτός απρόβλεπτων καταστάσεων.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για το ξεκίνημα ενός ακόμη σημαντικού έργου της ΔΕΥΑΧ, σε συνέχεια των όσων εκτελούνται καθώς και όσων προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της επέκτασης του οικισμού Κουφαλίων», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκηδόνας Στράτος Πιτίκης, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΧ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Χαλκηδόνος, για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για την υλοποίηση του έργου.   

«Το έργο κατασκευής δικτύων αποχέτευσης ομβρίων στην επέκταση του οικισμού Κουφαλίων, στοχεύει στην αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού και στην προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων. Μαζί με τα έργα κρασπεδώσεων και ασφαλτοστρώσεων που προβλέπεται να ακολουθήσουν άμεσα, αποτελούν ύστερα από πολλά χρόνια απραξίας, μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην επέκταση του οικισμού Κουφαλίων, η οποία θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα της Διοίκησής μας», δήλωσε ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης ο κ. Αναγνωστόπουλος προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της η αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου «για να προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας καθώς και τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης για να αναβαθμίσουμε την ποιότητας ζωής και να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία των κατοίκων μας».

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, παρ’ όλη τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, ολοκληρώνουμε με γοργά βήματα όσα έργα ήταν σε εξέλιξη (Αποχετευτικά Δίκτυα Χαλκηδόνας, Γέφυρας, Βαθυλάκκου, Νέας Μεσήμβριας, ΕΕΛ Κουφαλίων), ξεκινάμε άμεσα την υλοποίηση νέων (Αποχετευτικό Δίκτυο Αδένδρου), προετοιμάζουμε τη δημοπράτηση (Αποχετευτικό Δίκτυο Προχώματος και ΕΕΛ Ακροποτάμου, Δίκτυο Ύδρευσης Κουφαλίων) και υποβάλλουμε νέες προτάσεις χρηματοδότησης για αναγκαία έργα (Αποχετευτικό Δίκτυο Αγχιάλου και Αγίου Αθανασίου, Δίκτυα Ύδρευσης Χαλκηδόνας και Νέας Μεσήμβριας)», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Χαλκηδόνος και κατέληξε πως «έχοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ένα συνολικό σχεδιασμό για όλη την επικράτεια του Δήμου Χαλκηδόνος, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά και συστηματικά με έργο υπέρ των πολιτών του δήμου μας».