Skip to main content

Δήμος Χαλκηδόνος: Διανομή σε μαθητές 10.880 μασκών πολλαπλών χρήσεων

Ο δήμος Χαλκηδόνος θα μοιράσει 10.880 μάσκες πολλαπλών χρήσεων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με αφορμή την επανέναρξη των σχολικών δραστηριοτήτων

Μάσκες πολλαπλής χρήσης θα διανείμει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο δήμος Χαλκηδόνος με αφορμή την επανέναρξη των σχολικών δραστηριοτήτων.

Πρόκειται συνολικά για 10.880 μάσκες, εκ των οποίων οι 5.660 διανεμήθηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν ξεκινήσει τις δραστηριότητές τους και 5.220 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ξεκινούν τη Δευτέρα. Κάθε μαθητής και κάθε εκπαιδευτικός θα παραλάβει από δυο επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες ατομικής προστασίας.

Η διαδικασία συντονίστηκε από την αρμόδια αντιδημαρχία Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές του δήμου Χαλκηδόνος και η διανομή θα γίνει σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, ενώ ο δήμος σε ανακοίνωση τονίζει πως βρίσκεται «σε πλήρη ετοιμότητα για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Μαρία Κωστοπούλου η  επανέναρξη των Γυμνασίων και των Λυκείων γίνεται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, καθώς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν σε καθαρές και ασφαλείς αίθουσες. «Καθ’ όλη την περίοδο που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά, ο Δήμος προχώρησε σε απολυμάνεις και καθαρισμούς καθώς και σε εργασίες συντήρησης, ελαιοχρωματισμούς και επισκευές, όπου υπήρχε ανάγκη. Τόσο τα Γυμνάσια, όσο και τα Λύκεια του Δήμου μας θα λειτουργήσουν με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν οριστεί», δήλωσε η κα Κωστοπούλου.