Skip to main content

Δήμος Χαλκηδόνος: Ικανοποίηση για τα έργα αποχέτευσης σε Ν. Αγχίαλο-Αγ. Αθανάσιο

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία και κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε όλους τους οικισμούς του Δήμου που δεν διαθέτουν ακόμα.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα μεγάλο έργο υποδομής για τους κατοίκους του Αγίου Αθανασίου και της Νέας Αγχιάλου του δήμου Χαλκηδόνος μετά την κατάθεση σχετικής αίτησης από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκηδόνος (ΔΕΥΑΧ) και την ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ στο Υπουργείο Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου “Κατασκευή και ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης σε οικισμούς της δημοτικής ενότητας Αγίου Αθανασίου, δήμου Χαλκηδόνος”.

Η αίτηση περιλαμβάνει δύο υποέργα/εργολαβίες, που αφορούν στα αποχετευτικά δίκτυα των οικισμών του Αγίου Αθανασίου και της Νέας Αγχιάλου, οι οποίοι ακόμη δεν διαθέτουν δίκτυα αποχέτευσης. Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί  το συγκεκριμένο έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής, από το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2.479.459,68 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Ευστράτιος Πιτίκης, πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των περιοχών αυτών, το οποίο η δημοτική αρχή και η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της προσπάθησε να δώσει λύση. “Οι εν λόγω οικισμοί δεν διαθέτουν αποχετευτικό δίκτυο και οι κάτοικοί τους αναγκάζονται να εξυπηρετηθούν με βόθρους. Με την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής οι οικισμοί του Αγίου Αθανασίου και της Νέας Αγχιάλου θα διαθέτουν ένα σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων το οποίο θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος”, είπε ο κ. Πιτίκης.

“Στόχος μας είναι η δημιουργία και κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας, οι οποίοι δεν διαθέτουν ακόμη αποχετευτικό δίκτυο. Η ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών λυμάτων αποτελεί προτεραιότητά μας και υλοποιείται σταδιακά με την εξεύρεση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

“Ως Δημοτική αρχή είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό έργο πνοής για τον Δήμο μας, το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων”, συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.  

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος θέλησε να ευχαριστήσει τέλος τη Διοίκηση της ΕΥΑΘ Παγίων και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της, Αθανάσιο Τζακόπουλο για τη συνεργασία και την υποστήριξη στην υποβολή της πρότασης.