Skip to main content

Δήμος Χαλκηδόνος: Νέο όχημα θα αποκτήσει ο εθελοντικός πυροσβεστικός σταθμός Κουφαλίων

Η συνάντηση εργασίας του δημάρχου Χαλκηδόνος Σταύρου Αναγνωστόπουλου με εκπρόσωπο του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Κουφαλίων

Συνάντηση εργασίας είχαν στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας, Ζήσης Βαϊνάς με τον εκπρόσωπο του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Κουφαλίων, εθελοντή πυροσβέστη Χάρη Σελίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα αντιπυρικής προστασίας καθώς και οι απαραίτητες δράσεις και ενέργειες ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση και συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου Χαλκηδόνος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Κουφαλίων.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος αναφέρθηκε στο θέμα της αντικατάστασης του οχήματος του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού, τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία της προμήθειας ενός πιο σύγχρονου οχήματος, προϋπολογισμού της τάξης των 50.000 ευρώ, όπου ο Δήμος Χαλκηδόνος διαθέτει το ποσό των 35.000 ευρώ και η Γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ με δωρεά της προς το Δήμο το υπόλοιπο ποσό των 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο έχει ολοκληρωθεί επιπλέον η διαδικασία της προμήθειας και αναμένεται σε λίγες εβδομάδες η παραλαβή δύο σύγχρονων οχημάτων που θα αναβαθμίσουν την Πολιτική Προστασία στον Δήμο Χαλκηδόνος. Πρόκειται για μια υδροφόρα – πυροσβεστικό χωρητικότητας 9 κ.μ., προϋπολογισμού 160.000 ευρώ και ενός σύγχρονου φορτωτή, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, τα οποία θα μπορούν να συνδράμουν στις ανάγκες της πυροπροστασίας και να ενισχύουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό.

Επίσης, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ανέφερε ότι έχει κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την αγορά πυροσβεστικών οχημάτων, εξοπλισμού πυροπροστασίας και ενός επιχειρησιακού κέντρου, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα τοποθετηθεί στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό ώστε ο Σταθμός να μπορεί να λειτουργεί, με αναβαθμισμένες δυνατότητες, επιπέδου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο εκπρόσωπος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου Χαλκηδόνος και τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούν οι εθελοντές πυροσβέστες να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους και να βοηθούν πολύ περισσότερο σε ό,τι συμβάν προκύψει στον Δήμο. Ο κ. Σελίδης ζήτησε επίσης τη συνδρομή του Δήμου και της Τεχνικής Υπηρεσίας για ορισμένες εργασίες που πρέπει να γίνουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού. Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι και εκεί θα υπάρξει η άμεση ανταπόκριση από τις υπηρεσίες του Δήμου και θα γίνει μια σειρά τεχνικών εργασιών για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, ώστε οι εθελοντές πυροσβέστες να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο χώρο που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του στον εκπρόσωπο του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού και ζήτησε να τα μεταφέρει και προς τα υπόλοιπα μέλη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού, εξαίροντας το έργο και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία. Ευχήθηκε μάλιστα να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους, ευελπιστώντας να υπάρξουν πολίτες που θα μιμηθούν το παράδειγμά τους και θα ενισχύσουν με τις υπηρεσίες τους τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση του κ. Αναγνωστόπουλου ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκονται πάντα κοντά στις ανάγκες των Εθελοντών και θα υπάρχει η αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό, αναγνωρίζοντας το μεγάλο κοινωνικό έργο και την προσφορά τους προς την τοπική κοινωνία.