Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021
x

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΔΡΑ

Η μυνητήρια αναφορά θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης όσων έχουν καταλάβει παρανόμως κτήρια.

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης πρόκειται να προχωρήσει ο δήμος Καλαμαριάς, με σκοπό να κινηθούν με ταχύτητα οι διαδικασίες για την απομάκρυνση όσων παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια που βρίσκονται εντός του πρώην στρατοπέδου Κόδρα.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, μιλώντας στο fm100, η μηνυτήρια αναφορά θα κατατεθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. «Η μηνυτήρια αναφορά θα κοινοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και στην αστυνομία της Καλαμαριάς και στον δήμο και στους ιδιοκτήτες και στον οικοδομικό συνεταιρισμό των αξιωματικών. Όλοι μαζί θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τον δήμο και την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να απομακρυνθούν οι καταληψίες που λυμαίνονται τον χώρο. Παράλληλα πρέπει να μεταφέρουμε σε ασφαλή χώρο και τα τετράποδα από το παράνομο κυνοκομείο που υπάρχει στην περιοχή, ώστε το πρώην στρατόπεδο Κόδρα να είναι προσβάσιμο και ασφαλές για τους πολίτες», υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.
 
Εργασίες καθαρισμού

Αυτή την περίοδο εξελίσσονται εργασίες καθαρισμού στους χώρους των περίπου διακοσίων στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, που έχουν αποδοθεί από την πολιτεία προς χρήση στον δήμο Καλαμαριάς.

«Πιστεύω μέσα σε μία εβδομάδα να ολοκληρωθεί αυτή η φάση που αφορά τον καθαρισμό της αυτοφυούς βλάστησης, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που αποφάσισαν το δημοτικό μας συμβούλιο αλλά και η διαπαραταξιακή επιτροπή που διαχειρίζεται το πρότζεκτ του πρώην στρατοπέδου», επεσήμανε ο κ. Μπακογλίδης, τονίζοντας ότι αμέσως μετά θα εξελιχθούν παρεμβάσεις για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων και των μπάζων που απορρίπτονται στον χώρο.

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε η παραχώρηση ενός μέρους του στρατοπέδου Κόδρα στον δήμο Καλαμαριάς κινούμαστε σε δύο άξονες: Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με την αναγκαιότητα να διασφαλίσουμε ότι ο χώρος θα γίνει προσβάσιμος στους πολίτες και ο δεύτερος αφορά τον σχεδιασμό μας να προχωρήσουμε σε διαβούλευση με τους πολίτες, ώστε να καταγράψουμε και τις δικές τους προτάσεις για το πώς θέλουν να αξιοποιηθεί αυτός ο πανέμορφος χώρος», πρόσθεσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν η σύνταξη ειδικού χωρικού σχεδίου και η προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη του πρώην στρατοπέδου Κόδρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ