Skip to main content

Δήμος Κατερίνης: Επιχείρηση καθαρισμού στη γέφυρα του Σιδηροδρομικού Σταθμού

Η συγκεκριμένη περιοχή είχε μετατραπεί σε χώρο παράνομης απόθεσης, ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων και μπαζών - Έκκληση στους δημότες να μη ρυπαίνουν

Στις συστηματικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν από κοινού οι αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία, εντάσσεται η επιχείρηση καθαρισμού και ευπρεπισμού στην περιοχή κάτω από τη νότια γέφυρα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, η οποία είχε μετατραπεί σε χώρο παράνομης απόθεσης, ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων και μπαζών.

Με την επίβλεψη των αντιδημάρχων Καθαριότητας, Γιώργου Κυριακίδη και Τεχνικών Έργων, Γιάννη Συμεωνίδη, έγινε γενικός καθαρισμός, ενώ συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν μεγάλες ποσότητες από μπάζα, ογκώδη αντικείμενα, απορρίμματα και αδρανή υλικά. Στα απορρίμματα, μάλιστα, βρέθηκαν πεταμένα και ενυπόγραφα έγγραφα δημοτών, για τα οποία ενημερώθηκε η δημοτική αστυνομία, η οποία θα κινήσει τη νόμιμη διαδικασία και θα επιβάλλει στους παραβάτες, τα προβλεπόμενα αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις.

«Βασική προϋπόθεση για να δούμε μια πόλη καλύτερη, επικουρικά προς τις δράσεις του δήμου είναι να κινητοποιηθούν οι κάτοικοι και να γίνει πράξη η φροντίδα της γειτονιάς από τους ίδιους τους κατοίκους της. Ανάλογες επιχειρήσεις καθαρισμού και ευπρεπισμού σε όλο τον δήμο Κατερίνης θα συνεχιστούν και στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι δημότες να μη ρυπαίνουν και να συνδράμουν για την προστασία του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Κυριακίδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Συμεωνίδης υπενθύμισε ότι στον προγραμματισμό του δήμου είναι να τοποθετηθούν στις περιοχές αυτές σύγχρονα συστήματα ελέγχου, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι επιχειρήσουν εκ νέου να τις επιβαρύνουν. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «οι συγκεκριμένες δράσεις γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη μεταμόρφωση δημόσιων χώρων από εστία ρύπανσης σε ζωτικούς και οικείους χώρους, που θα χαίρονται όλοι οι δημότες».