Skip to main content

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ούτε χρόνο δεν έκλεισαν οι αντιδήμαρχοι

Τις παραιτήσεις και των τεσσάρων αντιδημάρχων ζήτησε ο δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, χωρίς να προλάβουν να συμπληρώσουν χρόνο στη διοίκηση.

Τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ζήτησε ο δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, σε λιγότερο από ένα χρόνο από τον ορισμό της διοίκησής του πέρσι στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αιτία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι οι συγκρούσεις αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε αντιδημάρχους, φαινόμενα ασυνεννοησίας, αλλά και διαπίστωση «απροθυμίας» ή «αδυναμίας» από κάποιους αντιδημάρχους να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Ο κ. Σούλας είπε στη Voria.gr ότι «μοναδικός μου στόχος στις αλλαγές που θα γίνουν είναι να βελτιώσουμε το έργο της διοίκησης σε όφελος των δημοτών. Θα κάνουμε κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές και θα γίνουν αλλαγές τόσο σε ό,τι αφορά στις αρμοδιότητες των αντιδημαρχιών, όσο και σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα. Υπήρξαν κάποιες δυσλειτουργίες και προβλήματα, όμως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει ξαφνικά. Όλα θα γίνουν μέσα από ένα κλίμα συνεννόησης, ομόνοιας και με γνώμονα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των δημοτών μας».

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους τέσσερις αντιδημάρχους του ότι θέλει να του υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, προκειμένου να προχωρήσει στις αλλαγές, δίνοντάς τους όμως το περιθώριο να κλείσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις τους μέχρι τις 20 Αυγούστου 2015, ώστε να μην υπάρξουν οποιαδήποτε κενά στη διοίκηση.

Μάλιστα, ο ίδιος ο δήμαρχος διαβεβαιώνει ότι τίποτα δε θα γίνει ξαφνικά. «Η δημοτική μας ομάδα τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει, ώστε μέσα από διάλογο και συνεννόηση να επιλέξουμε τι θα κάνουμε για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα της διοίκησής μας».

Οι αντιδήμαρχοι Κορδελιού Ευόσμου είναι ο Σωτήρης Μαγόπουλος (αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης), ο Ιωάννης Καμαρινός (αντιδήμαρχος Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης – Νέας Γενιάς, Πολιτισμού και Αθλητισμού και κατά τόπο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Ευόσμου), ο Γεώργιος Μαξούρας (αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων) και ο Ιωάννης Γούσιος (αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού και καθ' ύλην αντιδήμαρχος ΚΕΠ και του Τμήματος Αδειοδοτήσεων της Διεύθυνσης Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης).

Πάντως, ορισμένοι θεωρούν πως το πρόβλημα είναι προσωπικό με ορισμένους από τους νυν αντιδημάρχους, καθώς ο κ. Σούλας διαπίστωσε πως ορισμένοι έχουν κουραστεί ή δείχνουν απροθυμία ή αδυναμία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, χωρίς να λείπουν και οι δομικές δυσλειτουργίες, λόγω σύγκρουσης αρμοδιοτήτων.

Γι' αυτό και αποφάσισε να κάνει τις αλλαγές, ζητώντας πάντως τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων, καθώς αλλαγή διοίκησης, σύμφωνα με το νόμο μπορεί να γίνει στο μέσον της θητείας, δηλαδή στα 2,5 χρόνια από την πενταετία.

Πάντως, ο κ. Μαγόπουλος από την προηγούμενη Τετάρτη που του ζητήθηκε η παραίτηση την υπέβαλε (την επομένη), όμως δεν ήθελε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το ζήτημα.

Ο ορισμός της νέας διοίκησης αναμένεται να γίνει στο τέλος Αυγούστου ή το αργότερο τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου και πάντως μετά τις 20 του επόμενου μήνα.