Skip to main content

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Τρείς ιστορικοί σύλλογοι παρουσιάζουν την κωμωδία «Γιατί όχι;»

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Γιατί Όχι;» την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου από τρεις ιστορικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Τρεις ιστορικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου – οι Σύλλογοι Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Ν. Κορδελιού Ευόσμου, Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού και Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Ν. Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή» - σμίγουν επί σκηνής και στο πλαίσιο των εαρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, με την παράσταση που ετοίμασαν για το κοινό, σε σενάριο & σκηνοθεσία της Ανθής Δήμου με τίτλο «Γιατί Όχι;».

Η παράσταση θα ανέβει την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στις 20.30μμ στο Πολυλειτουργικό Κέντρο - Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». «Οι θεατρικές ομάδες των τριών Συλλόγων ενώνουν το ταλέντο και την αγάπη τους για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία και μέσα από τη θεατρική κωμωδία «Γιατί Όχι;» μιλούν στις καρδιές των θεατών για τις γέφυρες που ενώνουν τους ανθρώπους, αποδεικνύοντας πως οι σχέσεις δεν κρίνονται από την καταγωγή αλλά καθορίζονται από την αγάπη, η οποία «γιατί όχι;» είναι το μοναδικό συστατικό της ευτυχίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν προαιρετικά παιχνίδια, είδη χειροτεχνίας ή ζωγραφικής για παιδιά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Πολυλειτουργικό Κέντρο – Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Οδός Μοναστηρίου– Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο Κορδελιό), Τηλέφωνο: 2310771033

Λίγα λόγια για το έργο

Η παράσταση, η οποία αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό με τους σπαρταριστούς κωμικούς της διαλόγους,  διαπραγματεύεται την ιστορία αγάπης ενός πλούσιου Σμυρνιού και μιας φτωχής Ποντιοπούλας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τις διαφορές των πεθερικών τους, όταν το βράδυ του αρραβώνα οι συμπέθεροι, Πόντιοι και Σμυρνιοί, πιάνονται «μαλλί με μαλλί».

Η Σαρακατσάνα γειτόνισσα δημιουργεί ένα gourmet πιάτο με ένα μυστικό συστατικό, το οποίο λειτουργεί μαγικά, ενωτικά και πυροσβεστικά στη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Είναι τόσο αγεφύρωτες οι διαφορές τους που θα καταστρέψουν την αγάπη των παιδιών τους; Μπορούν τόσο διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους να συνυπάρχουν και μάλιστα να περνούν και καλά; Γιατί όχι;

Διάρκεια παράστασης  : 100'.

Συντελεστές :
Σενάριο & Σκηνοθεσία : Δήμου Ανθή
Μετάφραση διαλόγων στην Ποντιακή διάλεκτο: Γρηγοριάδης Κωνσταντίνος
Επιμέλεια video παράστασης : Real Creations
Eπιμέλεια Αφίσας  & Προγράμματος : Γκουνάκη Ελένη
Επιλογή soundtrack & Sound  : Δήμου Ανθή
Επιμέλεια Σκηνικών & Κοστουμιών : The Playroles

Cast
Πόντιοι :
Σαρηκυριακίδης Κώστας (Κωστίνας)
Λεπίδα Μαργαρίτα (Παρθένα)
Γκουνάκη Ελένη ( Σουμέλα )
Γρηγοριάδου Μαρία (Άννα)
Γρηγοριάδης Κωνσταντίνος (Γιωρίκας)

Σαρακατσάνα:
Τσομπανίδου Μαρία (Πανάγιω ή Τούλα)

Σμυρνιοί :
Πεχλιβανίδης Δημήτρης  (Βαγγέλης)
Ζέκου Τάσα (Χαρίκλεια)
Βασιλείμη Μαρία (Δομινίκη)
Γρηγοράκη Νόπη (Τέρη (Ευτέρπη))
Κορμαρής Αντώνης (Γιάννης)