Skip to main content

Δήμος Λαγκαδά: Δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Η δράση για την ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού οργανώθηκε από τον δήμο Λαγκαδά σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Λαγκαδά η δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, 25 γυναίκες από το δήμο υποβλήθηκαν σε δωρεάν κλινική εξέταση του μαστού από τον Χειρουργό Μαστού – Μαστολόγο Βλάσιο Τσαντήλα.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, με πρωτοβουλία του οποίου διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά η συγκεκριμένη δράση στον δήμο, ευχαρίστησε θερμά τη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης Ανδρομάχη Αθηναίου και την εθελόντρια εκπαιδεύτρια και έφορο του συλλόγου Εύη Μπακάλη για την πολύτιμη στήριξή και συμβολή τους στη δράση αυτή, αλλά και για τη γενικότερη συνεισφορά τους στην ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, καθώς και τον Χειρουργό Μαστού – Μαστολόγο κ. Τσαντήλα για τη φροντίδα και τις πολύτιμες γνώσεις του.

Ο δήμαρχος κ.Ταχματζίδης δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο δήμος Λαγκαδά συνεχίζει τις παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών σε ζητήματα προληπτικής ιατρικής. «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική πολιτική και στηρίζουμε στην πράξη τις όποιες υπηρεσίες και δράσεις είναι προς όφελος των δημοτών μας. Η σημερινή εκδήλωση είναι η ελάχιστη συνεισφορά του δήμου προς τις γυναίκες του Λαγκαδά. Θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις με επιστήμονες του δήμου Λαγκαδά» επισήμανε ο κ. Ταχματζίδης. Τέλος, ο δήμαρχος ανακοίνωσε, ακόμη, ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι μέσα στο 2022 θα λειτουργήσει το Δημοτικό Ιατρείο του Λαγκαδά, το οποίο θα εξυπηρετεί, κυρίως, οικονομικά αδύναμους πολίτες.

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Ανδρομάχη Αθηναίου συνεχάρη τον κ. Ταχματζίδη για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης εν μέσω πανδημίας. «Η δράση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δυστυχώς ο καρκίνος είναι εδώ και δεν τον σταματάει ο κορωνοϊός. Το μόνο που τον σταματάει είναι η πρόληψη.»

Τέλος, ο χειρουργός μαστού Βλάσιος Τσαντήλας ανέφερε ότι εκδήλωση ευαισθητοποίησης-αφύπνισης για τον καρκίνο του μαστού που διοργάνωσε ο δήμος Λαγκαδά λειτουργεί πολλαπλασιαστικά σε ότι αφορά την ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη της ασθένειας, ενώ υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη των συστηματικών διαγνωστικών ελέγχων.