Skip to main content

Δήμος Νεάπολης - Συκέων: Διαδικτυακή εκδήλωση για τη ζωή μετά το Λύκειο

Ο δήμος Νεάπολης - Συκεών και το Κέντρο «Πυξίδα» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Μετά το Λύκειο, αν δεν σπουδάσω στο Πανεπιστήμιο, τι μπορώ να κάνω;»

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Πυξίδα» διοργανώνουν μια διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Μετά το Λύκειο, αν δεν σπουδάσω στο Πανεπιστήμιο, τι μπορώ να κάνω;».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ειδικοί επιστήμονες και στελέχη του δήμου, όπως επίσης και στελέχη κρατικών και άλλων ειδικών φορέων, θα επιχειρήσουν να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν τους νέους μετά την αποφοίτησή τους από το Λύκειο και τη μη εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, από τη 13.00 μ.μ. - 17:30 μ.μ., μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom, και απευθύνεται σε όλους τους νέους και τις νέες, όπως επίσης και σε κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό ή γονέα. Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση, που είναι δωρεάν, θα πρέπει να γίνει εγγραφή του ενδιαφερόμενου με τη συμπλήρωση της αίτησης-δήλωσης εγγραφής, που βρίσκεται εδώ, για να λάβει στη συνέχεια τη σχετική ειδοποίηση-κωδικό σύνδεσης.

«Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, παρέχει εδώ και πολλά χρόνια υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης στα άτομα που αναζητούν εργασία, ενώ το Κέντρο Πρόληψης ‘‘ΠΥΞΙΔΑ’’ παρέχει υπηρεσίες ενδυνάμωσης και ψυχολογικής στήριξης σε παιδιά και νέους. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα έλλειμμα στη συμβουλευτική καθοδήγηση των νέων, ειδικά όσων δεν έχουν επιτύχει την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και δεν έχουν κατασταλάξει στις επιλογές τους. Ελπίζουμε ότι η εκδήλωση αυτή θα βοηθήσει τους νέους και τις νέες να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες για να μπορέσουν να κάνουν τις καλύτερες επιλογές», υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, το οποίο απέστειλε μέσω επιστολής του σε όλες τις σχολικές κοινότητες προκειμένου να ενημερωθούν μαθητές και μαθήτριες, όπως και οι γονείς τους για να συμμετάσχουν σ’ αυτήν.

Εισηγητές-θέματα
Την εκδήλωση θα ανοίξει με σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι ειδικοί εισηγητές:
Μάρω Βασσάρα, ψυχολόγος-αναπλ. προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών,
Μαρία Κυριακίδου, σχολική ψυχολόγος-αναπλ. επιστημονικά υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ»,
Δημήτριος Π. Κανελλίδης,  Περιφερειακός Διευθυντής ΟΑΕΔ Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας (διάρκεια 20 λεπτά),
Σταυρούλα Τετραδάκου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Προϊσταμένη Τμήματος Ανάπτυξης Υπηρεσιών και Εργαλείων ΣυΕΠ, Υπεύθυνη Εθνικού Κέντρου Euroguidance,
Σταυρούλα Δουλάμη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Προϊσταμένη Τμήματος Επιστημονικής Στήριξης Στελεχών και Φορέων ΣυΕΠ, Υπεύθυνη Εθνικού Κέντρου Europass,
Χρυσάνθη Κολύβα, κλινική-κοινωνική ψυχολόγος, στέλεχος Κέντρου Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ»,
Νικολέττα Δαλάτση, ψυχολόγος-σύμβουλος απασχόλησης Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης,
Μαρία Γραμματικοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Απασχόλησης της ActionAid,
Μαρία Ροΐδη, Συντονίστρια Δράσεων Νέων της ActionAid, θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στα ερωτήματα:
-Πώς μπορώ να αξιοποιήσω τις υπηρεσίες του δήµου Νεάπολης-Συκεών;
-Στην αναζήτησή µου, πώς μπορεί να µε βοηθήσει ο ΟΑΕ∆;
-Τι άλλες ευκαιρίες κατάρτισης και εκπαίδευσης έχω;
-Πώς διαχειρίζομαι το άγχος µου και τις ανησυχίες µου;
-Πώς μπορώ να ψάξω για δουλειά;
-Ποιές δεξιότητες µε βοηθούν στην αναζήτηση εργασίας;
-Πώς μπορώ να αποκτήσω εργασιακή εμπειρία μέσα από τον εθελοντισμό;