Skip to main content

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Η ανακύκλωση τηγανέλαιου θεωρήθηκε λαθρεμπόριο καυσίμων

Τα οχήματα που μετέφεραν... τηγανέλαιο στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση υπηρεσιών δίωξης.

Υπό την παρακολούθηση υπηρεσιών δίωξης είχαν τεθεί το 2016 τα οχήματα του δήμου Νεάπολης-Συκεών που μετέφεραν... τηγανέλαιο στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τά όσα αποκάλυψε σε διαδικτυακή εκδήλωση για την ανακύκλωση ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Δανιηλίδης μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου πληροφόρησης και τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία- “ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ”, με θέμα «Απορρίματα και ενεργός συμμετοχή πολιτών» για να δείξει πόσο μακριά είναι μερικές φορές η ενημέρωση και συμμετοχή από την πραγματικότητα, αποκάλυψε ότι στο παρελθόν στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση που είχε στο στόχαστρο τον ίδιο, καθώς η συμμετοχή του δήμου σε πρόγραμμα ανακύκλωσης αρχικά θεωρήθηκε λαθρεμπόριο καυσίμων!

«Γελάτε» είπε στους συμμετέχοντες ο κ. Δανιηλίδης «αλλά όταν έμαθα ότι ετοιμάζονται να με κατηγορήσουν για κακούργημα επειδή έστελνα τηγανέλαιο και έπαιρνα πίσω βιοκαύσιμο, το οποίο χρησιμοποιούσαμε στη συνέχεια ως καύσιμη ύλη σε δημοτικά κτήρια που εξυπηρετούσαν ΑΜΕΑ μόνο να γελάσω δεν μπορούσα».

Ο κ. Δανιηλίδης- εκτός από το παραπάνω περιστατικό, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Κέντρου- μίλησε στην εκδήλωση για τις πολιτικές και τα προγράμματα μείωσης απορριμμάτων που εφαρμόζονται στον δήμο του, παρουσίασε στοιχεία για τα οφέλη από τις πρακτικές ανακύκλωσης που έχουν υιοθετηθεί, όπως το τοπικό δίκτυο κομποστοποίησης, ενώ σημείωσε ότι στόχος πρέπει να είναι η αλλαγή νοοτροπίας ώστε να μειωθεί η παραγωγή απορριμμάτων.

Ειδικά για το τηγανέλαιο, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών δήλωσε ότι η ΕΥΑΘ θα έπρεπε να επιδοτεί τους δήμους που «τρέχουν» τέτοια προγράμματα, καθώς με τον τρόπο αυτό τόσο ο βιολογικός καθαρισμός, όσο και τα συστήματα αποχέτευσης θα μειώσουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας τους αφού θα δέχονται σημαντικά μικρότερες ποσότητες τέτοιων αποβλήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ