Skip to main content

Δήμος Παύλου Μελά: Δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν ηλικιωμένη που αγνοούνταν

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε και παραδόθηκε ασφαλής στους συγγενείς της που ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αστυνομία και την Ελληνική Αστυνομία.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, πάσχουσα από άνοια, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν στην περιοχή της Νικόπολης εντόπισε την περασμένη Πέμπτη η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Παύλου Μελά.

Το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας τελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, έξω από το κεντρικό κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Παύλου Μελά, στην οδό Λήμνου, κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ, από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Περίπου στις 10, δηλώθηκε η εξαφάνιση της ηλικιωμένης κυρίας που τύγχανε συγγενής δικαιούχου παραλαβής προϊόντων στο παραπάνω επισιτιστικό πρόγραμμα και οι Δημοτικοί μας αστυνομικοί ανέλαβαν δράση, ενημερώνοντας το κέντρο της δημοτικής υπηρεσίας και αποστέλλοντας φωτογραφία της αγνοούμενης. Άμεσα κατέφθασε το περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας και ξεκίνησε η αναζήτηση, με τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Παύλου Μελά να ''χτενίζει'' τη γύρω περιοχή και τελικά να καταφέρνει να εντοπίσει τη γυναίκα σε λιγότερο από μισή ώρα.

Η κυρία μεταφέρθηκε και παραδόθηκε ασφαλής στους συγγενείς της που ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αστυνομία και την Ελληνική Αστυνομία.

Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί τήρησαν απόλυτα τα πρωτόκολλα αναζήτησης που διδάχτηκαν, συμμετέχοντας πρόσφατα, σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα της διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων, ενηλίκων και ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την «Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής», τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 της Εθνικής Γραμμής για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 και τα προγράμματα Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas. Επιπλέον, το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου περιελάμβανε την εκπαίδευση σε θέματα καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση περιστατικών εξαφάνισης, όπως οι βασικές αρχές έρευνας, διάσωσης και ασφάλειας στο πεδίο, η αξιολόγηση προφίλ αγνοουμένου, τα εργαλεία διαχείρισης συμβάντος και οι τακτικές έρευνας.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Εντεταλμένος σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Στούπας συγχαίρουν τους εργαζόμενους του δήμου για την υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του συμβάντος και διαβεβαιώνουν ότι η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Παύλου Μελά είναι στη διάθεση της κοινωνίας και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όποτε παραστεί ανάγκη, για να ενισχύσει το Εθνικό Συντονιστικό πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης / απαγωγής ανηλίκων και εξαφάνισης ενηλίκων, έως 60 ετών, που διατρέχουν κίνδυνο.