Skip to main content

Δήμος Παιονίας: Φόβοι για διασπορά κορωνοϊού σε πρόσφυγες και Ρομά

Ειδική επιτροπή που συστάθηκε για αυτόν τον λόγο αποφάσισε να αιτηθεί ελέγχους από τον ΕΟΔΥ ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ζήτημα κρουσμάτων.

Έκδηλη είναι η ανησυχία στο δήμο Παιονίας Κιλκίς για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού σε δύο εστίες, τον καταυλισμό Ρομά στην Αξιούπολη, αλλά και τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα.

Για αυτό το λόγο συνεδρίασε πρόσφατα επιτροπή, η οποία αποφάσισε να γίνουν άμεσα συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να προληφθούν έγκαιρα καταστάσεις που έχουν παρατηρηθεί σε άλλες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθούν πανελλαδικά  μέσω των ΜΜΕ    τα σοβαρά προβλήματα υγιεινής που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες  στη δομή της Νέας Καβάλας και οι διαμένοντες στον καταυλισμό των Ρομά με συνέπεια να  αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης  κρουσμάτων κορωνοϊού  και άλλων μεταδοτικών ασθενειών.

Παράλληλα θα ζητηθεί να  γίνουν άμεσα από τον ΕΟΔΥ   δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην  δομή φιλοξενίας, στον καταυλισμό των Ρομά και στα ξενοδοχεία που μεταφέρθηκαν μετανάστες.

Ακόμα θα υποβληθεί αίτημα να προγραμματιστεί   για το άμεσο χρονικό διάστημα  η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των Ρομά  σύμφωνα με τις υποδείξεις των εποπτών υγείας της Περιφέρειας και τις υποδείξεις της  κοινότητας Αξιούπολης.

Τέλος θα ζητηθεί από τους  βουλευτές του νομού Κιλκίς  η στήριξη των παραπάνω θεμάτων για να ταχεία και οριστική αντιμετώπιση τους.

Η επιτροπή αποτελείται από τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας της περιοχής, καθώς και επικεφαλής υγειονομικών υπηρεσιών, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.