Skip to main content

Δήμος Προποντίδας: Έργα ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο των Νέων Μουδανιών

Σε χώρο αναψυχής στο παραλιακό μέτωπο των Ν. Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αισθητική και λειτουργική αποκατάστασή του

Έργα ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο των Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιήσει ο δήμος Προποντίδας με εγκριτική απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο υφιστάμενος χώρος αναψυχής στο παραλιακό μέτωπο των Ν. Μουδανιών και εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα (χώρος που εφάπτεται της οδού Βασματζίδη και εκτείνεται από τη θέση της προβλήτας και του συντριβανιού έως τον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων), εμφανίζει φθορές και ζημιές από την πάροδο των ετών, ο φωτισμός είναι ανεπαρκής και τα δέντρα ελάχιστα.

Για τον λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση του χώρου, που θα περιλαμβάνουν:

•καθαιρέσεις και απομάκρυνση όλων των ακατάλληλων υλικών,
•νέες δαπεδοστρώσεις με υλικά που θα συνάδουν αισθητικά με αυτά που εφαρμόστηκαν στην ανάπλαση της περιοχής,
•ηλεκτροφωτισμός επαρκής με λαμπτήρες led, όπως σε όλη την περιοχή του κέντρου,
•πολλαπλές δενδροφυτεύσεις, που θα αναπτυχθούν οργανωμένα μέσα στο χώρο,
•στοιχεία αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια κλπ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας ανανεωμένος χώρος ανάπλασης, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη εργασιών ανέρχεται στις 97.600,00€ (πλέον ΦΠΑ 24%).

Σημειώνεται ότι αφού προηγηθεί συνεννόηση της Δημοτικής αρχής με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή, θα ληφθεί απόφαση για την ακριβή ημερομηνία έναρξης των εργασιών.