Skip to main content

Δήμος Σαμοθράκης:Τέλος η ανοχή στο ελεύθερο κάμπινγκ αυτό το καλοκαίρι

Έλεγχοι θα διενεργούνται από μικτά συνεργεία για τυχόν παραβάτες, ενώ οι αστυνομικοί θα μπορούν να επιβάλουν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ.

Ελεύθερο κάμπινγκ... τέλος στη Σαμοθράκη φέτος το καλοκαίρι, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος του νησιού που είναι δημοφιλές στους ελεύθερους κατασκηνωτές.

Σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος της Σαμοθράκης υπενθυμίζει ότι στο πλαίσιο της επιβολής των μέτρων για τον κορωνοϊό, απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση και η εγκατάσταση σκηνών και τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους,  δάση, παραλίες, κοινόχρηστους χώρους κτλ, ενώ επιτρέπεται μόνο εντός κάμπινγκ .

Σημειώνεται πως για τους παραβάτες προβλέπεται φυλάκιση τριών μηνών ή χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ κατά άτομο ή και με τις δυο ποινές .

Σύμφωνα με τον δήμο Σαμοθράκης ο έλεγχος θα διενεργείται από μικτά συνεργεία και η επιβολή του χρηματικού προστίμου θα επιβάλλεται από το αστυνομικό όργανο .

«Για το 2020 δεν θα υπάρχει ανοχή όσον αφορά την ελεύθερη κατασκήνωση καθώς τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε νησιά της άγονης γραμμής επιβάλλεται να είναι αυξημένα για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού», καταλήγει ο δήμος Σαμοθράκης.