Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
x

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: ΔΩΡΙΖΕΙ ΔΥΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε σε αυτή τη δωρεά, διαθέτοντας αντί άλλων δράσεων τα χρήματα από την «Πολιτεία των Ευχών»

Στη δημιουργία και πλήρη εξοπλισμό δυο κλινών ΜΕΘ, καθώς και στην προμήθεια υποβοηθητικών ειδών για τις κλινικές COVID-19 στο νοσοκομείο Σερρών προχωρά ο δήμος.

Πλέον γίνεται πράξη η σχετική πρόταση, που είχε δημοσιοποιήσει στις αρχές Δεκεμβρίου η διοίκηση του δήμου, σε μια προσπάθεια έμπρακτης στήριξης του έργου που γίνεται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, είχε ανακοινώσει τότε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα χρηματοδοτηθεί από τα χρήματα που επρόκειτο να δαπανηθούν για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις του δήμου Σερρών με την ονομασία «Πολιτεία των Ευχών».

Το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε σε αυτή τη δωρεά, διαθέτοντας αντί άλλων δράσεων τα χρήματα από την «Πολιτεία των Ευχών» στους αγωνιστές της πρώτης γραμμής. Λίγο πριν από την εκπνοή του 2020 ο κ. Χρυσάφης υπέγραψε τη σύμβαση προμήθειας για τη δωρεά δύο σύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και υποβοηθητικών ειδών για τις κλινικές Covid-19 στο νοσοκομείο Σερρών, συνολικού προϋπολογισμού 118.828 ευρώ.

«Το νοσοκομείο Σερρών χρειάζεται τη διαρκή αγάπη και τη συμπαράσταση όλων μας», τόνισε ο δήμαρχος, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Φαρμάκης, ευχαρίστησε θερμά για τη δωρεά συμπληρώνοντας ότι «είναι απαραίτητη για το νοσοκομείο και τους πολίτες. Το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά, όμως ο 'Αγιος Βασίλης ήταν πολύ καλός μαζί μας».

Ειδικότερα, η δωρεά για το νοσοκομείο Σερρών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ηλεκτροκίνητες κλίνες ΜΕΘ, πέντε μόνιτορ ΜΕΘ, δύο φορητά μόνιτορ ΜΕΘ, δύο αναπνευστήρες ΜΕΘ, 1.000 προστατευτικές στολές και μία γεννήτρια για ηλεκτροθερμική συγκόλληση αγγείων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ