Skip to main content

Δήμος Σιθωνίας για Νικήτη: Τροπολογία για αναστολή κατεδαφίσεων

Ο δήμαρχος Σιθωνίας αναφέρει πως με τροπολογία θα διευθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διαδραματιζόμενα στην παραλία της Νικήτης.

Η κατάθεση τροπολογίας την προσεχή Πέμπτη, μέσω των συναρμόδιων υπουργείων, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης, επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση στο γραφείο του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Δρ. Ιωάννη Σάββα, παρουσία της διοίκησης του δήμου Σιθωνίας με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα και του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Γιώργου Γιάννη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήδη ο δήμος Σιθωνίας από τον Οκτώβριο έχει προχωρήσει σε σύμβαση με εξειδικευμένο γραφείο μελετών ώστε να νομιμοποιηθούν οι κατασκευές που έγιναν σε χρόνο προγενέστερο της σημερινής διοίκησης και να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες που χρονίζουν. Ο συντονιστής, προστίθεται, έδειξε κατανόηση στα θέματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση των διαδικασιών μέσω των υπηρεσιών του, ύστερα από σχετικές μελέτες. Η κίνηση αυτή, σημειώνει ο δήμος, δίνει τη δυνατότητα να διευθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διαδραματιζόμενα των τελευταίων ημερών στην παραλία της Νικήτης.

Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τους κατοίκους της Νικήτης που συμπαραστάθηκαν έμπρακτα και ομόψυχα στις ενέργειες της διοίκησης, τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Γιώργο Γιάννη για την πολύτιμη συνδρομή του στην επίλυση του ζητήματος και τους παρόντες βουλευτές Κυριακή Μάλαμα και Απόστολο Πανά. Υπογράμμισε δε, πως απέναντι σε μια τόσο κρίσιμη περίσταση, δημότες, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ενώθηκαν σα μια γροθιά και αγωνίστηκαν αποτελεσματικά για το κοινό όφελος.

Διαβάστε ακόμη: Χαλκιδική: Ένταση στην παραλία Νικήτης κατά την άφιξη του εκσκαφέα (φωτο+vid)