Skip to main content

Δήμος Θέρμης: 150 άνεργοι βρήκαν δουλειά μέσω του Γραφείου Απασχόλησης (πίνακες)

Μέσω του Γραφείου Απασχόλησης βρέθηκε εργασία για 150 ανέργους, σύμφωνα με τον δήμο Θέρμης - Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.

Εργασία για 150 άνεργους κατοίκους του δήμου Θέρμης βρέθηκε μέσω του Γραφείου Απασχόλησης του δήμου που είναι σε λειτουργία.

«Τα στελέχη του Γραφείου Απασχόλησης καταβάλλουν καθημερινά, ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να εξυπηρετήσουν ανέργους που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, εργαζόμενους που επιθυμούν μια πρόσθετη εξειδίκευση, νέους που θέλουν έγκυρη πληροφόρηση σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού, αλλά και εργοδότες οι οποίοι θέλουν να προσλάβουν προσωπικό ή ζητούν πληροφόρηση για διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα», αναφέρει σχετικά ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

«Σε αυτό βοηθά η καθημερινή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το facebook, το twitter και το LinkedIn», συνεχίζει ο δήμος που μέσα από την παρουσία του εκεί οι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν με αναρτήσεις όπου κάποιος μπορεί να δει αγγελίες εργασίας από την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, προκηρύξεις του δημοσίου, αλλά και προγράμματα απασχόλησης οργανισμών όπως ο ΟΑΕΔ, όπως αναφέρει ο δήμος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής έρευνας για το 2020, στο Γραφείο Απασχόλησης του δήμου Θέρμης απευθύνθηκαν 248 νέοι ωφελούμενοι, 130 επιχειρήσεις, προσφέρθηκαν 180 θέσεις εργασίας, ενώ 150 άτομα βρήκαν δουλειά μέσω του Γραφείου. Σήμερα εξυπηρετούνται περίπου πεντακόσιοι κάτοικοι ή δημότες του δήμου Θέρμης. Από αυτούς, οι περισσότεροι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 36 έως 45 ετών και στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι γυναίκες (139 είναι άνδρες και 355 γυναίκες). Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που απευθύνθηκαν στο Γραφείο Απασχόλησης είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ σημαντικός είναι ο αριθμός των γυναικών αποφοίτων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε σχέση με του άντρες. Η γεωγραφική κατανομή δείχνει πως από τους εγγεγραμμένους του 2020 οι περισσότεροι προέρχονται από τη Θέρμη και ακολουθούν το Τριάδι, η Νέα Ραιδεστός και τα Βασιλικά.



Σήμερα το γραφείο έχει περισσότερους από 8.500 ακόλουθους στα κοινωνικά του δίκτυα με το μεγαλύτερο ποσοστό στο Facebook. Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι διατηρεί επαφή με περίπου 5.000 στελέχη και εταιρίες της αγοράς μέσω της επαγγελματικής πλατφόρμας LinkedIn.

To 2020 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.500 αναρτήσεις θέσεων εργασίας στα social media, ενώ το τελευταίο τρίμηνο έγιναν πάνω από 1.650 αναζητήσεις Google για το Γραφείο Απασχόλησης και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Στοιχεία επικοινωνίας και ηλεκτρονικές διευθύνσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Απασχόλησης, άμεσα στο τηλέφωνο 2313300739, αλλά και μέσω του προγράμματος ανταλλαγής δωρεάν μηνυμάτων Viber 6974390281.

Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Γραφείου Απασχόλησης είναι οι ακόλουθες:

Site: https://apasxolisithermis.business.site/

Facebook: ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ https://www.facebook.com/geae1
 
LinkedIn: ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
 
Instagram: https://www.instagram.com/grafeio.apasxolisis.d.thermis/

Twitter: https://twitter.com/geaedimosthermi

Email επικοινωνίας : geae.dimosthermis@gmail.com