Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης - «Πόλη Ανάποδα»: Ορκίστηκε η νέα δημοτική σύμβουλος Λουκία Αργυριάδου

Το μεσημέρι της Πέμπτης ορκίστηκε νέα δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής πλέον της παράταξης «Πόλη Ανάποδα» Λουκία Αργυριάδου

Αλλαγή σκυτάλης επίσημα σήμερα για την δημοτική παράταξη «Πόλη Ανάποδα» στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ορκίστηκε νέα δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής πλέον της παράταξης η Λουκία Αργυριάδου. Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρου Λεκάκη και των δύο πρώην επικεφαλής της «Πόλης Ανάποδα» Κώστα Ξενόπουλο και Αντώνη Γαζάκη.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ξενόπουλος είχε ανακοινώσει ότι παραιτείται και πλέον την παράταξη αναλαμβάνει η Λουκία Αργυριάδου. Επίσημη πρώτη για την κ. Αργυριάδου θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Σώματος. 

Η κ. Αργυριάδου είναι εργαζόμενη σε περιβαλλοντική οργάνωση, απόφοιτος ΟΔΕ ΠΑΜΑΚ, κάτοχος Μεταπτυχιακού της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ στη Μουσειολογία – Διαχείριση Πολιτισμού, με ενεργή συμμετοχή σε αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, καθώς και στο φεμινιστικό και ΛΟΑΔΚΙ κίνημα, μέλος της Ανασύνθεσης ΟΝΡΑ, αρθρογράφος του alterthess.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική παράταξη είχε αναφέρει από την αρχή την εναλλαγή στο δημοτικό συμβούλιο. Στην έναρξη της θητείας στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε καθίσει ο Αντώνης Γαζάκης ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει ο Κώστας Ξενόπουλος.