Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ανάσα 7 εκατ. ευρώ στην αγορά της πόλης

Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση του δήμου Θεσσαλονίκης με 7 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Οικονομική ανάσα στην αγορά της Θεσσαλονίκης θα προσφέρει ο κεντρικός δήμος μέσω του υπουργείου Εσωτερικών. Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση του δήμου Θεσσαλονίκης με 7 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

«Έχουμε κοινή υποχρέωση να βάλουμε ένα τέλος στο καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών. Δεν μπορεί ο δήμος να χρωστάει σε ιδιώτες, ιδιωτικές εταιρείες. Πρέπει να πληρωθούν αυτά τα χρέη του δήμου. Υπάρχει ισχυρή εντολή του πρωθυπουργού γι΄ αυτό το θέμα και είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε. Το υπουργείο Οικονομικών θα μας στηρίξει και το υπουργείο Εσωτερικών θα διαβιβάσει αμέσως το ποσό των 7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μπει τέλος σε αυτή την υπόθεση και να φροντίσουμε να μην ξανά υπάρξουν νέα χρέη από την πλευρά του δήμου προς τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους αντιδημάρχους.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτές τις μέρες ο δήμος να φωνάζει προμηθευτές και να τους λέει ελάτε να εξοφληθείτε», υπογράμμισε από την πλευρά ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα ήδη έχει αποσταλεί την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Εσωτερικών η λίστα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δήμου, οι οποίες είναι πολλών ετών και ορισμένες από αυτές αφορούν και δικαστικές αποφάσεις. «Είναι σημαντική η πρωτοβουλία καθώς σε μια περίοδο που η αγορά έχει στεγνώσει από χρήματα, θα στηριχθεί η πραγματική οικονομία», σημείωσε ο κ. Κούπκας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών έθεσε και το θέμα της ρύθμισης οφειλών που έρχεται εντός του καλοκαιριού και αφορά 12 άτοκες ή 24 χαμηλότοκες δόσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Κούπκας ζήτησε «να μην αφήσει το υπουργείο απέξω τις οφειλές που δημιουργήθηκαν λόγω κορωνοϊού προς τους δήμους».