Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αποχή παρατάξεων από την εκλογή προέδρου

Μια μέρα πριν την εκλογή νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, παρατάξεις της αντιπολίτευσης ανακοινώνουν ότι θα απέχουν από τη διαδικασία

Μια μέρα πριν την εκλογή νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, παρατάξεις της αντιπολίτευσης ανακοινώνουν ότι θα απέχουν από τη διαδικασία.

Μετά την επιστολή των έντεκα δημοτικών συμβούλων, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι επικεφαλής παρατάξεων, με την οποία διατύπωναν ενστάσεις για τη διαδικασία και ανακοίνωναν ότι θα απέχουν σε περίπτωση που δεν γίνει μυστική ψηφοφορία, και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι εξέδωσαν το απόγευμα του Σαββάτου ανακοινώσεις.

Ο Βασίλης Γάκης εξέφρασε την την πρόθεσή του να απέχει, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «τη δυσαρέσκεια του για την απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών του εδώ και ενάμιση χρόνο από τη Διοίκηση του Δήμου».

Η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει ότι το δημοτικό συμβούλιο οδηγείται όχι σε μυστική αλλά σε ανοιχτή ψηφοφορία με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον έλεγχο της ίδιας της διαδικασίας και της βούλησης των δημοτικών συμβούλων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καλούν μάλιστα έστω και τη τελευταία στιγμή να τροποποιηθεί η  απόφαση για τηλεδιάσκεψη.

Την αποχή του ανακοίνωσε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» Γιώργος Ρακκάς, κάνοντας λόγο για «εκλογική νέου προέδρου με συνοπτικές διαδικτυακές διαδικασίες, και δίχως συζήτηση».

Σημειώνεται όμως ότι η διαδικασία βρίσκεται στον αέρα καθώς το απόγευμα του Σαββάτου ανεξαρτητοποιήθηκε η προεδρεύουσα και δημοτική σύμβουλος της παράταξης Ζέρβα Ιωάννα Σπανού.