Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Καταγγελίες για μη τήρηση των εγκυκλίων της πανδημίας

Εργαζόμενοι κατήγγειλαν παραβίαση των προβλεπόμενων για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων στο λιμάνι – Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες απαντά η διοίκηση

Καταγγελίες εργαζομένων για παραβίαση διατάξεων των εγκυκλίων που αφορούν στη διαχείριση της πανδημίας και στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Δρόσος Τσαβλής.

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος αποπέμφθηκε από τη διοικούσα παράταξη για το θέμα με τους εμβολιασμούς στον Άγιο Παντελεήμονα, ανέφερε ότι, σύμφωνα με όσα του κατήγγειλαν εργαζόμενοι, δεν τηρήθηκε η διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων και καταλόγισε στη διοίκηση αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας. Οι καταγγελίες αφορούν στα τέσσερα κρούσματα που παρουσιάστηκαν τον τελευταίο μήνα σε εργαζόμενους στις τρεις υπηρεσίες που εδρεύουν στο λιμάνι (τμήματα Ανακύκλωσης, Διαχείρισης Κίνησης Οχημάτων και Λιμενικό Ταμείο) και στις οποίες απασχολούνται συνολικά περίπου 60 υπάλληλοι.

«Έφτασαν στα χέρια μου καταγγελίες για μη τήρηση των εγκυκλίων που προβλέπονται για τη διαχείριση της πανδημίας και της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων. Υπάλληλοι διαγιγνώσκονται θετικοί με μοριακό τεστ και μπαίνουν σε καραντίνα μόνο αυτοί και όχι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους και βρισκόταν στον ίδιο χώρο. Πού το είδατε αυτό γραμμένο κύριοι της διοίκησης και κύριε συντονιστά COVID; Και γιατί αποκρύψατε από τη γιατρό εργασίας τα συμβάντα στο λιμάνι την προηγούμενη εβδομάδα; Πότε επιτέλους θα σκύψετε με ενδιαφέρον επάνω στους εργαζόμενους που έχουν αφήσει στα χέρια σας την τύχη της υγείας τους μέσα στην πανδημία; Αν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε να μας το πείτε. Αν δεν ξέρετε ή αν βαριέστε, αν σας φαίνεται επουσιώδες για να ασχοληθείτε με τα θέματα υγείας τους και τη μεταδοτικότητα του ιού στον δήμο, πείτε το. Ζητήστε βοήθεια από τον ιατρικό σύλλογο. Είμαι σίγουρος ότι θα σας βοηθήσει στέλνοντας κάποιον ειδικό. Έχετε αποτύχει πλήρως στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Δυστυχώς, εσείς το μόνο που κάνετε ως τώρα για τους εργαζομένους είναι να τους τρομοκρατείτε με μετακινήσεις και απειλές απολύσεων», ανέφερε ο κ. Τσαβλής.

Απαντώντας επί προσωπικού, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και συντονιστής COVID του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, τόνισε πως τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. «Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στο λιμάνι. Αυτό μεταφέρθηκε προφανώς και στον μεταφέροντα τα προβλήματα -εντός εισαγωγικών- του λιμανιού», απάντησε ο κ. Αηδονόπουλος, κατονομάζοντας μάλιστα και συγκεκριμένο εργαζόμενο ως μεταφέροντα την πληροφορία στον κ. Τσαβλή. «Έγινε καθαριότητα, έγιναν όλα τα τεστ, έγιναν όλα τα απαραίτητα. Δεν έχουμε φόβο αν χρειαστεί να κλείσουμε κάποια υπηρεσία και γενικώς χειριζόμαστε το θέμα πάρα πολύ καλά. Δεν κρύβουμε τίποτα και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», συμπλήρωσε.