Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μονιμότερη στήριξη της αγοράς ζητά με ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο

Το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε διαρκή ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα που ισχύουν και τα μέτρα τα οποία σχεδιάζονται για την πόλη

Ψήφισμα με το οποίο ζητά τη στήριξη του εμπορικού κόσμου μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην πόλη ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του σώματος, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του κλάδου και της αυτοδιοίκησης.

Ταυτόχρονα, το συμβούλιο ζητά αναθεώρηση της απόφασης το συντομότερο δυνατό, να υπάρχει άμεση και διαρκής ενημέρωση του δήμου για τα επιδημιολογικά δεδομένα που ισχύουν και τα μέτρα τα οποία συζητιούνται και σχεδιάζονται για την περιοχή και να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η γνώμη του.

Αναλυτικά το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στον εμπορικό κόσμο της πόλης, έπειτα από την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην πόλη μας, όπως έγινε στην υπόλοιπη χώρα.

Ζητούμε την αναθεώρηση της απόφασης αυτής το συντομότερο δυνατό.

Η προάσπιση της δημόσιας υγείας αποτελεί αναμφίβολα το πρωτεύον ζήτημα και σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες, ώστε να στηριχθεί το σύστημα υγείας.

Επιτακτικό αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης είναι να υπάρχει μόνιμος δίαυλος άμεσης και διαρκούς ενημέρωσης του Δήμου μας για τα επιδημιολογικά δεδομένα που ισχύουν και τα μέτρα τα οποία συζητιούνται και σχεδιάζονται για την περιοχή μας και να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η γνώμη του.

Παράλληλα, θεωρούμε απολύτως αναγκαία τη στήριξη της αγοράς και της οικονομίας της πόλης όχι μόνο με τη σημερινή οικονομική στήριξη, αλλά και την επόμενη μέρα με μονιμότερα μέτρα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές».

Ποιοι καταψήφισαν και με ποιο σκεπτικό

Το ψήφισμα καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Μιχάλης Κωνσταντινίδης, οι οποίοι κατέθεσαν ξεχωριστό ψήφισμα, με το οποίο ζητούσαν να απαιτήσει ο δήμος από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Κατά ψήφισε και ο επικεφαλής της παράταξης «Η πόλη ανάποδα», Κώστας Ξενόπουλος, ο οποίος συντάχθηκε με το συγκεκριμένο ψήφισμα.

Από την ψηφοφορία απείχε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Θετικά», Βασίλης Γάκης, ο οποίος ζήτησε να προστεθεί στο κείμενο να αναθεωρηθεί η απόφαση εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ λευκό ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Ανδρέας Κουράκης.