Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέα διαφοροποίηση Αβαρλή από τη διοίκηση Ζέρβα

Μέσα σε ένα μήνα ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης κράτησε διαφορετική θέση για δύο θέματα που τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Αβαρλής διαφοροποιεί τη στάση του από αυτή της διοίκησης στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Μέσα σε ένα μήνα ο κ. Αβαρλής κράτησε διαφορετική στάση για δύο θέματα της πόλης που τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα για τη δίωξη γιατρού του ΑΧΕΠΑ και των επεισοδίων του ΑΠΘ.

Χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του γιατρού στο ΑΧΕΠΑ Αθανάσιο Σιούλη. Ο πρόεδρος του Σώματος κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν αν συμφωνούν να συζητηθεί το θέμα ή όχι. Ενώ όλοι οι σύμβουλοι της διοίκησης τάχθηκαν κατά της συζήτησης του θέματος, ο κ. Αβαρλής ψήφισε υπέρ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι υπέρ του να συζητηθεί και να σταματήσει το κυνήγι των μαγισσών των Αριστερών».

Η προηγούμενη φορά που ο κ. Αβαρλής είχε διαφοροποιηθεί από τη γραμμή της διοίκησης ήταν στα τέλη Φεβρουαρίου με αφορμή τα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών.

Στη τότε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, και πάλι η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση είχε ζητήσει να τοποθετηθεί το Σώμα για τα επεισόδια και να καλέσει την ΕΛΑΣ να μη μετατρέψει σε συλλήψεις τις προσαγωγές φοιτητών.

Αν και όλα τα στελέχη της διοίκησης και σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης είχαν ψηφίσει κατά της πρότασης Ζαριανόπουλου, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Αβαρλής τάχθηκε υπέρ σημειώνοντας πως «είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε από την Αστυνομία».