Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Πέμπτη και Παρασκευή ασφαλτοστρώνεται η οδός Καραολή και Δημητρίου

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από την οδό Εγνατία, από την πλατεία Βαρδαρίου, έως την πλατεία Αντιγονιδών

Το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης συνεχίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τα συνεργεία να πιάνουν δουλειά προς τα τέλη της εβδομάδας στην οδό Καραολή και Δημητρίου, στη δυτική πλευρά του κεντρικού δήμου.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από την οδό Εγνατία, από την πλατεία Βαρδαρίου, έως την πλατεία Αντιγονιδών. Στη συνέχεια τα μηχανήματα θα συνεχίσουν τις εργασίες στην οδό Αγίου Σπυρίδωνος στην περιοχή της Τριανδρίας και θα ακολουθήσουν δρόμοι στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Στόχος του δήμου είναι σταδιακά να ασφαλτοστρωθούν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα στον σχεδιασμό της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, όπως ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος Δημήτρης Μήτρου, είναι να γίνουν εργασίες τέλη Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου και στις οδούς Παύλου Μελά και Μακένζι Κινγκ. Όπως εξήγησε ο κ. Μήτρου στη Voria.gr η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, τουλάχιστον έξι μήνες πριν παρέμβει σε κάποιον δρόμο, ενημερώνει τις εταιρείες κοινής ωφέλειας να κάνουν τις όποιες εργασίες τους, καθώς μετά την ασφαλτόστρωση δεν μπορούν να προχωρήσουν σε καμία παρέμβαση.

Αρχές του μήνα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, πρόκειται να πιάσει δουλειά ο ανάδοχος στην περιοχή της Κάτω Τούμπας προκειμένου να συνεχίσει το έργο ανάπλασης σε μια έκταση 180 στρεμμάτων.

«Στόχος είναι η αναβάθμιση της προσβασιμότητας, της ποιότητας ζωής. Ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, αστικός εξοπλισμός, φωτισμός, παγκάκια και πράσινο», επισήμανε ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά 37 δρόμους. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, σύμφωνα με τον δήμαρχο, εκπονούν μελέτη και για την περιοχή δεξιά από την οδό Διαγόρα στην Τούμπα, με μέτωπο προς τον περιφερειακό, όπου χρειάζονται νέα πεζοδρόμια και συγκοινωνιακή μελέτη.