Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Προστατεύουμε το περιβάλλον, γιατί είναι το σπίτι όλων μας (φωτο)

Το Wonder Summit, το οποίο είναι μια διήμερη μαθητική σύνοδος με θέμα το περιβάλλον από και για τους μαθητές, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

«Προστατεύουμε το περιβάλλον, γιατί είναι το σπίτι όλων μας». Το μήνυμα αυτό έστειλαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης που συμμετέχουν στη Μαθητική Περιβαλλοντική Σύνοδο Κορυφής Wonder Summit, η οποία πραγματοποιείται σήμερα (07/06) και αύριο στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» από τον δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Μαμαγαία» και «Καλλιστώ».

«Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής. Τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους στέλνουν ένα σπουδαίο μήνυμα προς όλους: Ότι τα ίδια τα παιδιά δεν θα επιτρέψουν να συνεχίσουμε να καταστρέφουμε τον πλανήτη μας και ότι με τις δικές τους δυνάμεις θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό, για να τον προστατεύσουν», ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, τονίζοντας ότι «στην πραγματικότητα η δύναμη που έχουν τα παιδιά είναι πολύ μεγάλη, αφού αυτά είναι που κρατάνε το μέλλον στα χέρια τους».

Την ανάγκη κάθε πολίτης ξεχωριστά να γίνει συμμέτοχος στις προσπάθειες που στοχεύουν στην προστασία και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, υπογραμμίζοντας: «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει η ομορφότερη πόλη στον κόσμο. Από μας εξαρτάται».

Το Wonder Summit είναι μια διήμερη μαθητική σύνοδος με θέμα το περιβάλλον από και για τους μαθητές. Στο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ομιλίες, εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια και στρογγυλές τράπεζες, συμμετέχουν 286 μαθητές, 15 εκπαιδευτικοί και 28 φοιτήτριες του ΑΠΘ.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της συνόδου οι μαθητές ανέλαβαν ενεργό ρόλο, παρουσιάζοντας τα περιβαλλοντικά πρότζεκτς που δούλεψαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και αντάλλαξαν εμπειρίες και γνώσεις με μαθητές άλλων σχολείων. Αύριο (08/06) μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ψηφίσουν για τα καλύτερα πρότζεκτς και θα συμμετάσχουν σε παράλληλα εργαστήρια και σε σειρά καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.