Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Σχέδιο εναλλακτικού προϋπολογισμού από την αντιπολίτευση-Ποιοι υπογράφουν

Το σχέδιο υπογράφεται από συνολικά επτά δημοτικούς συμβούλους, από τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις, μαζί και με τρεις ανεξάρτητους

Δικό της εναλλακτικό σχέδιο προϋπολογισμού για το έτος 2022 έχει καταθέσει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρο Λεκάκη η αντιπολίτευση, ενόψει της σημερινής ειδικής συνεδρίασης του Οργάνου με θέμα την έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού της διοίκησης του δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο υπογράφεται από συνολικά επτά δημοτικούς συμβούλους, από τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις, μαζί και με τρεις ανεξάρτητους. Ειδικότερα, το εναλλακτικό σχέδιο το οποίο καταθέτει η αντιπολίτευση υπογράφεται από τους Νέλλη Αηδονά και Σταύρο Καλαϊτζίδη, από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Ταχιάος Υπεύθυνα», Γιώργο Ορφανό και Χριστίνα Αρχοντή, από την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Σπύρο Βούγια και Ανδρέα Κουράκη, από την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Μιχάλη Τρεμόπουλο, από την παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη» και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Δρόσο Τσαβλή, Ιωάννα Σπανού και Σάκη Τζακόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εναλλακτικό σχέδιο προϋπολογισμού έχει τεθεί υπόψη και της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» της Κατερίνας Νοτοπούλου, στελέχη της οποίας έχουν δηλώσει ότι θα το στηρίξουν. Ωστόσο, παραμένει προς το παρόν άγνωστο εάν η διοίκηση του δήμου και ειδικότερα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, θα το θέσει προς συζήτηση, κατ' αντιπαράθεση με το προτεινόμενο από τη διοίκηση σχέδιο προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, δια της Οικονομικής της Υπηρεσίας, επικαλείται ότι το εναλλακτικό σχέδιο δεν είναι ολοκληρωμένο, καθώς δεν περιέχονται σε αυτό το σύνολο των κωδικών του προϋπολογισμού και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση.

Την κατάθεση του εναλλακτικού σχεδίου είχε προαναγγείλει με δημοσίευμά της η Voria.gr την περασμένη Παρασκευή. Όπως είχε δημοσιευτεί τότε, κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η αντιπολίτευση δεν θα περιοριστεί μόνον στην καταψήφιση του σχεδίου προϋπολογισμού της διοίκησης, αλλά θα καταθέσει και δικό της, εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί αντιπαραθετικά προς ψήφιση, όπως προβλέπεται και στον κανονισμό. Στόχος, αυτής της κίνησης εκ μέρους της αντιπολίτευσης, πέρα από την πολιτική αποδοκιμασία της διοίκησης του δήμου, είναι η στροφή του τελικού σχεδίου προϋπολογισμού προς άλλες κατευθύνσεις και προτεραιότητες με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο.