Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Σύσκεψη με τα γραφεία τελετών για τα κοιμητήρια

Τέθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τα κοιμητήρια Θέρμης και Μαλακοπής. Τα αιτήματα των γραφείων θα προωθηθούν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Για πάνω από τρεις ώρες, διήρκησε η συνάντηση που είχε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, ο Αντιπρόεδρος Μακεδονίας της Ένωσης  Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Θεσσαλονίκης Νέστωρας Νικολόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας της Ένωσης  Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Θεσσαλονίκης Χρήστος Παντέλης, με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ιακώβου και την Προϊσταμένη Κοιμητηρίων “Αναστάσεως του Κυρίου” και Μαλακοπής κ. Ολίβια Ντινίδου.

Στη συνάντηση, τέθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν στα παραπάνω κοιμητήρια όπως το Μητρώο Επαγγελματιών Γραφείων Κηδειών και Συναφών Επαγγελμάτων, εργασίες συντήρησης και παρεμβάσεις στα δύο κοιμητήρια καθώς και ζητήματα διαδικαστικά και λειτουργικά.

Επισημαίνεται ότι, ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε συνάντηση με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, για να τεθούν θέματα λειτουργίας των κοιμητηρίων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ο σύμβουλος του Δημάρχου κ. Ιακώβου, κατέγραψε όλα τα ζητήματα, τα οποία θα προωθήσει στον Δήμαρχο, διαβεβαιώνοντας ότι στην πλειοψηφία τους, αυτά θα ικανοποιηθούν.

Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκε και από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου ξεκινά η εφαρμογή του, είναι η δυνατότητα πληρωμών όχι μόνο σε συγκεκριμένη τράπεζα αλλά σε όλες τις τράπεζες.