Skip to main content

Τέλος η Σπανού από τον Άγιο Στυλιανό - Στα άκρα η κόντρα με Ζέρβα

Ο δήμαρχος απέπεμψε από την προεδρία του Αγίου Στυλιανού την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο, η οποία τον κατήγγειλε για πολιτικά ανήθικη παρέμβαση

Την αποπομπή της Ιωάννας Σπανού, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε από τη διοικούσα παράταξη μόλις μία ημέρα πριν από την εκλογή νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, από τη θέση της προέδρου του δημοτικού βρεφοκομείου Άγιος Στυλιανός, αποφάσισε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Λίγο πριν από την ανάρτηση της απόφασης στη Διαύγεια, είχε προηγηθεί η ματαίωση της προγραμματισμένης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, για την οποία η κ. Σπανού κατήγγειλε ότι οφείλεται σε προσωπική παρέμβαση του δημάρχου στα μέλη του δ.σ. ώστε να μην παραστούν και να μην υπάρξει απαρτία.

Στην απόφαση για αποπομπή της ο δήμαρχος σημειώνει ότι η κ. Σπανού έχει εγγράφως δηλώσει ότι παραιτείται από την παράταξη, με δημόσιες δηλώσεις της εξέφρασε την αδυναμία συνεργασία της με τον ίδιο και τη διοικούσα παράταξη, εκδήλωσε συμπεριφορά μη συνάδουσα με προς το αξίωμα της προέδρου κοινωφελούς ιδρύματος, ενώ δεν τον έχει ενημερώσει μέχρι σήμερα για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί μετά τις καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον covid-19, για γεγονότα εορταστικής εκδήλωσης στο ίδρυμα την Πρωτοχρονιά 2021, παρότι της ζητήθηκε εγγράφως. Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου, χρέη προέδρου του ιδρύματος θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά, μέχρις ότου οριστεί ο αντικαταστάτης της κ. Σπανού.

Η κ. Σπανού νωρίτερα είχε καταγγείλει ότι ο δήμαρχος παρενέβη προσωπικά, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, προκειμένου να την εξωθήσει σε παραίτηση. Με επιστολή που απέστειλε σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η κ. Σπανού χαρακτηρίζει διοικητικά απαράδεκτη και πολιτικά ανήθικη την παρέμβαση του δημάρχου, η οποία, όπως αναφέρει, βλάπτει την εξυπηρέτηση των καταστατικών σκοπών του ιδρύματος. Λίγη ώρα αργότερα, με απόφασή του που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανακάλεσε τον ορισμό της ως προέδρου του Αγίου Στυλιανού.

«Καταγγέλλω ως διοικητικά απαράδεκτη και πολιτικά ανήθικη την προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για να μην καταστεί εφικτό να λάβει χώρα η συνεδρίαση του σημερινού διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος Άγιος Στυλιανός. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο γενικός γραμματέας κατ’ εντολή του, ως μη οφείλουν, επικοινώνησαν προσωπικά με πλείστα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, υποδεικνύοντάς τους να μην παραστούν, για να μην επιτευχθεί απαρτία, όπως και δυστυχώς συνέβη. Η πολιτικά εγκληματική παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης βλάπτει την εξυπηρέτηση των καταστατικών σκοπών του ιδρύματος, του οποίου είμαι πρόεδρος. Δεν θα την επιτρέψω», αναφέρει στην επιστολή της η κ. Σπανού, η παραίτηση της οποίας ζητείτο από τη Δευτέρα.

Όπως είπε στη Voria.gr η κ. Σπανού, είχε στείλει από την Παρασκευή τις εισηγήσεις και, εφόσον παρέμενε στη θέση της, θεώρησε ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά. «Σήμερα το πρωί, όμως, άρχισαν να παίρνουν ένα – ένα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που είναι της παράταξης του δημάρχου και να τα αποτρέπουν να μπουν στο συμβούλιο, ενώ ο γενικός γραμματέας μου είπε τηλεφωνικά ότι, αν αγαπάω το ίδρυμα, θα πρέπει να αφήσω τον αντιπρόεδρο να προεδρεύσει. Είχαμε θέματα σοβαρά με προθεσμίες που έπρεπε να περάσουν. Όλα αυτά είναι σε βάρος της λειτουργίας του ιδρύματος», δήλωσε η κ. Σπανού, η θητεία της οποίας κανονικά έληγε τον Οκτώβριο.