Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης:Αποσύρθηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ζήτησε την απόσυρση του σχεδίου και τη συζήτησή του από την επόμενη διοίκηση.

«Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) δεσμεύει τον δήμο για τα επόμενα πέντε χρόνια» δήλωσε απόψε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της ολοκλήρωσης του σχεδίου.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζέρβας ζήτησε την απόσυρση του σχεδίου και τη συζήτησή του από την επόμενη διοίκηση, λέγοντας ότι το ΣΒΑΚ θα κατατεθεί σε εφαρμογή του σχετικού νόμου αλλά για την υλοποίησή του απαιτείται μια κοινή υπουργική απόφαση, που δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

Από την άλλη πλευρά, επισήμανε ότι έχει και ο ίδιος πάρα πολλές ενστάσεις επί του σχεδίου, έκανε λόγο για εκθέσεις ιδεών και πράγματα που δεν πρόκειται να εφαρμοστούν και υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός χωρίζεται σε δύο φάσεις: μία μέχρι το 2023 και μια ακόμη μέχρι το 2028. Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε ότι για μια πενταετία από την ημέρα της έγκρισής του δεν θα μπορούν να γίνουν αλλαγές, οπότε η επόμενη και η μεθεπόμενη διοίκηση που θα κληθούν να εφαρμόσουν κάποια από αυτά τα προγράμματα θα έχουν μπροστά τους ένα πλαίσιο που θα είναι απαγορευτικό.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναγνώρισε ότι η εργασία έχει ολοκληρωθεί και στα τρία στάδια της διαβούλευσης και σημείωσε: «πρέπει να υπάρξει μια αναμονή για κάποιους μήνες ώστε η επόμενη διοίκηση να δει τι από αυτά μπορεί να αναθεωρηθεί, ποια από αυτά είναι στο σχεδιασμό της νέας διοίκησης και μετά να περιμένουμε την ΚΥΑ εφόσον και αυτή εκδοθεί από την νέα κυβέρνηση, να προχωρήσουμε στην τελική έγκριση για να έχει κάποιο νόημα και κάποια ουσιαστική δυνατότητα εφαρμογής από την επόμενη διοίκηση». Μετά τις παραπάνω επισημάνσεις ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης γνωστοποίησε την απόσυρση του θέματος από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.