Skip to main content

Δημοσκόπηση: Δύο στους δέκα Έλληνες δεν θα εμβολιαστούν ενάντια στον κορωνοϊό

Μεγάλη είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αφού η ψαλίδα ξεπερνά τις δεκαπέντε μονάδες. Καθυστέρηση στη λήψη μέτρων βλέπουν οι πολίτες.

Δημοσκοπική διαφορά άνω των δεκαπέντε μονάδων διατηρεί η κυβέρνηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα σφυγμομέτρηση της εταιρείας Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Το κόμμα της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38% έναντι 22,6% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την διαφορά να διαμορφώνεται στις 15,4 μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται με ποσοστό 6,9%, το ΚΚΕ 5,6%, Ελληνική Λύση 4,2% και ΜέΡΑ25 3%.

Με σχεδόν διπλάσια διαφορά εξακολουθεί να προηγείται και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στις προτιμήσεις των πολιτών.

Οι πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι στον Αλέξη Τσίπρα με τη διαφορά στη συγκεκριμένη μέτρηση να κυμαίνεται στο επίπεδο των 20 μονάδων.

Στις θετικές γνώμες για τους υπουργούς της κυβέρνησης προηγείται Νίκος Δένδιας, ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας και οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας το 46% των πολιτών θεωρεί ότι για τα αυξημένα κρούσματα του δεύτερου κύματος ευθύνεται η καθυστερημένη λήψη μέτρων ενώ το 31% στην μη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

Σχετικά με το εμβόλιο το 33% τονίζει πως θα εμβολιαστεί άμεσα, το 42% των ερωτηθέντων λέει πως θα περιμένει και δεν θα το κάνει άμεσα, ενώ το 19% λέει πως δεν θα εμβολιαστεί.