Skip to main content

Δημοσκόπηση: Κυριαρχία ΝΔ και Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία

Διπλάσιο ποσοστό για τη ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα η Ελληνική Λύση. Επτά στους δέκα πολίτες κρίνουν θετικά τον περιφερειάρχη.

Σχεδόν διπλάσιο είναι το ποσοστό που λαμβάνει η ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία, όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis, για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr, στην Κεντρική Μακεδονία.

Παράλληλα, αναδεικνύει ως κυρίαρχο στην Αυτοδιοίκηση της περιοχής τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για τον οποίο οι θετικές γνώμες φτάνουν στο 70%, ξεπερνώντας ακόμη και το ποσοστό εκλογής του το 2019, που έφτασε από την πρώτη Κυριακή στο 62%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 33,2% των ερωτηθέντων και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το 17,6%. Έκπληξη συνιστά το ποσοστό που συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση, που την αναδεικνύει στην τρίτη θέση, με 8,7% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 4,7%, το ΚΚΕ με 3,5% και το ΜΕΡΑ25 με 1,4%. Υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (18,4%), που σε άθροισμα με όσους δηλώνουν «δεν θα ψηφίσω / δεν απαντώ» ξεπερνά το 22%. Το 4,5% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα και 4% άκυρο ή λευκό.

Σε ό,τι αφορά στον κ. Τζιτζικώστα, στο ερώτημα «τι εικόνα έχετε για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας», το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «θετική ή μάλλον θετική», ενώ αρνητική ή μάλλον αρνητική απάντησε το 21,9%. Στο ερώτημα «πόσο ικανοποιημένος είστε από το έργο της Περιφέρειας» το 46% απαντά «πολύ – αρκετά», ενώ θετική γνώμη για τον περιφερειάρχη έχει ακόμη και το 54% των ερωτηθέντων, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, οι πολίτες θέλουν σε ποσοστό 43% ο κ. Τζιτζικώστας να παραμείνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο μέλλον, 10% των θέλει βουλευτή, 7% μέλος κυβέρνησης και 1% ευρωβουλευτή…