Skip to main content

Δημοσκόπηση: Επτά στους δέκα ζητούν να μη γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα

Η ΝΔ προηγείται με διαφορά 13,1% στη δημοσκόπηση της MRB - Τι δείχνουν τα ευρήματα για το αίτημα Κουφοντίνα αλλά και για την υπόθεση Λιγνάδη

Με διαφορά 13,1% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Ενδιαφέροντα είναι επίσης τα ευρήματα για το αίτημα Κουφοντίνα αλλά και για τη στάση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Λιγνάδη.

Στη δημοσκόπηση της MRB τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι:

-ΝΔ 35,6 %
-ΣΥΡΙΖΑ 22,5%
-ΚΙΝΑΛ 5,7%
-ΚΚΕ 4,6 %
-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5 %
-ΜέΡΑ25 3,5%
-ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,7%
-ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 20,9%



Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 39,9% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε ποσοστό 25,7% ο Αλέξης Τσίπρας (διαφορά 14,2%).



MRB: Να μη γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα, λέει το 69,8%

Το 69,8% ζητεί να μη γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ενώ το 15,5% ζητεί από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημά του ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία του. Ταυτόχρονα, υπάρχει και ένα 14,6% που τοποθετείται με το «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».



Υπόθεση Λιγνάδη

Το 59% κρίνει αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην υπόθεση Λιγνάδη, ενώ το 30% την κρίνει θετικά. Το 56,5% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό, ενώ το 32,2% την κρίνει θετικά.

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Στη δημοσκόπηση παρουσιάζεται και η αξιολόγηση της κοινής γνώμης για τους υπουργούς. Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, η πρώτη πεντάδα απαρτίζεται από τους Νίκο Δένδια (ΥΠΕΞ), Βασίλη Κικίλια (Υγείας), Νίκο Παναγιωτόπουλο (Αμυνας), Κυριάκο Πιερρακάκη (Ψηφιακής Διακυβέρνησης) και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (Προστασίας του Πολίτη).