Skip to main content

Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης: Αμέριστη στήριξη στην 24χρονη

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στην 24χρονη που βιάστηκε σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη»

Την αμέριστη στήριξή του στην 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε ξενοδοχείο στη Δυτική πλευρά της πόλης εξέφρασε με ανακοίνωσή της το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων εκφράζει «απαρέγκλιτα την υποστήριξή μας προς κάθε επιζών άτομο, θύμα έμφυλης βίας, και εκφράζουμε τη βούλησή μας να συμβάλλουμε, μέσω των δράσεών μας, στην ενσωμάτωση της οπτικής του φύλου σε όλες τις πτυχές του νομικού συστήματος και στη δημιουργία του αναγκαίου πλαισίου, ώστε να έρθουν όλα τα περιστατικά στο φως».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Άλλη μια είδηση για περιστατικό έμφυλης βίας είδε το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά και τη σοκαριστική ομολογία ενός εκ των ανδρών που εμπλέκονται μέσω ανάρτησής του στα social media, τέσσερις άνδρες νάρκωσαν μια 24χρονη κοπέλα και εν συνεχεία τη βίασαν σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

Η είδηση έρχεται σε μια περίοδο έξαρσης της έμφυλης, ετεροπατριαρχικής βίας, σε όλες τις μορφές της, όπως αποδεικνύεται μεταξύ άλλων από τη μελέτη που εκπόνησαν ερευνήτριες στο Ελληνικό Τμήμα του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τη Γυναικοκτονία ( http://www.femicide.gr/). Μετά από μια χρονιά που στιγματίστηκε από την έκρηξη του κινήματος #metoo στη χώρα και την τέλεση 19 γυναικοκτονιών, το 2022 συνεχίζει με πλήθος καταγγελιών για περιστατικά ακραίας έμφυλης βίας για θηλυκότητες αλλά και ΛΟΑΤΚΙA+ άτομα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στην 24χρονη που βιάστηκε - στην 24χρονη την οποία βίασαν - σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη. Δηλώνουμε απαρέγκλιτα την υποστήριξή μας προς κάθε επιζών άτομο, θύμα έμφυλης βίας, και εκφράζουμε τη βούλησή μας να συμβάλλουμε, μέσω των δράσεών μας, στην ενσωμάτωση της οπτικής του φύλου σε όλες τις πτυχές του νομικού συστήματος και στη δημιουργία του αναγκαίου πλαισίου, ώστε να έρθουν όλα τα περιστατικά στο φως.

Ως νέοι άνθρωποι που επιθυμούμε ριζικές αλλαγές είμαστε στο πλευρό των επιζώντων ατόμων και θεωρούμε πρώτιστο μέλημά μας τη συμβολή στη διάρρηξη της πρακτικής της σιωπής γύρω από έμφυλα περιστατικά.