Skip to main content

Δημοτικό Συμβούλιο: Παρέμβαση για να κατεβεί η ταμπέλα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Την άμεση απομάκρυνση της πινακίδας που παραμένει έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ζήτησε εγγράφως η παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα»

Τις διαδικασίες για να απομακρυνθεί άμεσα η πινακίδα της Χρυσής Αυγής, που παραμένει αναρτημένη στο κτήριο στην περιοχή των Δικαστηρίων, έναν χρόνο μετά την καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται να κινήσει άμεσα η διοίκηση του δήμου.

Το θέμα έθεσε με αίτημά του προς το δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα», Κώστας Ξενόπουλος, ο οποίος ζήτησε από το σώμα να πάρει και σχετική απόφαση κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης, σημείωσε ότι είναι αυτονόητη η παρέμβαση, ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας, δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί η υπηρεσία.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης, ανέφερε ότι η διαδικασία προβλέπει ενημέρωση του ιδιοκτήτη και επιβολή προστίμου στην περίπτωση μη συμμόρφωσης. «Έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ», παραδέχτηκε και τόνισε ότι ο δήμος θα ενημερώσει τον εισαγγελέα, προκειμένου να παρέμβει.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Κυριζίδη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ανέφερε ότι «δεν είναι μια οποιαδήποτε καθυστέρηση» και ότι θα μπορεί να αντιμετωπιστεί ως μία οποιαδήποτε πινακίδα που θα κατεβεί με τη διαδικασία όχλησης, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στην πρόταση να υπάρξει και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Σπύρος Βούγιας, ο οποίος σημείωσε ότι είναι τρομακτικό να εισέρχεσαι στην πόλη και στο φανάρι των Δικαστηρίων να βλέπεις αυτήν την ταμπέλα, ενώ και ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης, σημείωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να εκφράσει την ομοθυμία του να κατεβεί η ταμπέλα, η οποία, όπως είπε, είτε είναι είτε δεν είναι της Χρυσής Αυγής, είναι παράνομη.