Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ενός λεπτού σιγή για Νικολαΐδη και Σαράφη στο δημοτικό συμβούλιο

Οι δημοτικοί σύμβουλοι στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο αθλητών

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη και του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Σταύρου Σαράφη, που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, κράτησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς των δύο αθλητών έδωσαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και δημοτικοί σύμβουλοι στην έναρξη της συνεδρίασης του Σώματος.

«Η Θεσσαλονίκη έχασε δύο εξαιρετικούς ανθρώπους του Αθλητισμού, από διαφορετικές εποχές, από διαφορετικά αθλήματα, που άφησαν τη σφραγίδα τους στην πόλη αλλά και στον αθλητισμό της χώρας», σημείωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Χαρακτήρισε θρύλο τον Σταύρο Σαράφη, σημειώνοντας πως «ήταν αναπόσπαστο κομμάτι μιας φουρνιάς, που όση την έζησαν θα την έχουν όλοι μέσα στην καρδιά μας». Αναφερόμενος στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη έκανε λόγο για έναν μεγάλο αθλητή αλλά και για ακόμα πιο μεγάλο άνθρωπο. «Το ήθος, η ευγένεια, η σοβαρότητα αποτυπώνονταν στο πρόσωπό του, στη στάση ζωής», σημείωσε, τονίζοντας πως «γίναμε φτωχότεροι από την απώλειά του». «Θα αποδώσουμε και στους δύο τιμές ως δήμος Θεσσαλονίκης της πόλης που έζησαν και που λάμπρυναν», υπογράμμισε.

Για δύο μεγάλες απώλειες για την πόλη έκανε λόγο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά στην πορεία και των δύο.

Για τους δύο αθλητές μίλησε και η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου, με τον συνδυασμό της οποίας είχε κατέλθει στις δημοτικές εκλογές το 2019 ο Σταύρος Σαράφης ενώ ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δύσκολές μέρες για την πόλη μας το πανελλήνιο θρήνησε και θρηνεί για τις δύο απώλειες δύο συναθρώπων μας και συμπολιτών μας. Μεγάλη η οδύνη. Αποχαιρετίσαμε έναν σπουδαίο άνθρωπο τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, κράτησε ψηλά τις σημαίες και τα ιδανικά. Δεν δίστασε να παίρνει πάντα θέση και να μπαίνει μπροστά στους αγώνες για το δίκαιο», τόνισε η κ. Νοτοπούλου.

Για τον Σταύρο Σαράφη, σημείωσε ότι τίμησε το ψηφοδέλτιό της το 2019. «Χρειάζεται να θυμόμαστε ότι πορεύτηκε με εντιμότητα και με θάρρος και με μια αξιοπρέπεια που αξίζει να συνεχίσουμε», τόνισε.