Skip to main content

Μασούτης: Δυναμική επέκταση στην Πάτρα με τρία νέα καταστήματα

Πέντε νέα καταστήματα αποκτά η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης, μέχρι το τέλος του έτους - Αύξηση πωλήσεων στο οκτάμηνο κατά 5%

Επενδυτικό πρόγραμμα 40 εκατ. ευρώ, για τη διετία 2020-2021, υλοποιεί η «Μασούτης Α.Ε.» για την ανακαίνιση και την επέκταση του δικτύου της, που αναπτύσσεται δυναμικά.

Επόμενος σταθμός η αχαϊκή πρωτεύουσα, η Πάτρα, όπου η αλυσίδα μέχρι το τέλος του χρόνου αποκτά τρία καινούργια καταστήματα.

Κατάστημα θα αποκτήσει η αλυσίδα Μασούτης και στην Παραμυθιά, στην Ήπειρο, ενώ πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της, στα Καλύβια Αττικής.

Μιλώντας στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Μασούτης, υπογράμμισε πως τα νέα καταστήματα που προστίθενται στο δίκτυο, το οποίο μέχρι το τέλος του έτους θα αριθμεί τα 336 σημεία πώλησης, καθώς και οι ανακαινίσεις παλαιότερων καταστημάτων, προκειμένου να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών, εντάσσονται στο φετινό επενδυτικό πρόγραμμα των 20 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η αλυσίδα. Αντίστοιχο ποσό θα επενδυθεί και την επόμενη χρονιά.

Σημειώνεται πως αυτή την περίοδο η εταιρεία ανακατασκευάζει τα καταστήματα της στην Καρδίτσα (δύο λιανικής και ένα χονδρικής) που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες βιβλικές πλημμύρες στην περιοχή.

Έρχονται  συνέργειες - συγχωνεύσεις λόγω COVID-19

Τα τελευταία χρόνια η Μασούτης έχει δημιουργήσει μια καινούργια φιλοσοφία για τα καταστήματά της, προκειμένου να είναι περισσότερο φιλικά για τον καταναλωτή και να «του προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία αγορών», όπως λέει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Στο πλαίσιο των σύγχρονων αναγκών εντάσσεται και το ρετουσάρισμα των κωδικών ιδιωτικής ετικέτας που διαθέτει η εταιρεία και αριθμούν τα 1.500. «Μας ενδιαφέρει η συντήρηση του κωδικολογίου των προϊόντων μας. Επενδύουμε στην πιο σύγχρονη αισθητική τους, με ποιοτικότερο προϊόν που απαντά στις απαιτήσεις των καταναλωτών», σημειώνει ο κ. Μασούτης υπογραμμίζοντας πως «οι πωλήσεις της εταιρείας, λόγω και της ενίσχυσής τους την περίοδο του lockdown, στο οκτάμηνο του 2020 κατέγραψαν αύξηση 5%, που εκτιμάται ότι στο σύνολο του έτους θα διαμορφωθεί στο 2,5 με 3%, με τα κέρδη να είναι αυξημένα σε σχέση με εκείνα της περυσινής χρονιάς».

Ερωτηθείς ο κ. Μασούτης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στο λιανεμπόριο επισήμανε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε εξαγορές, συγχωνεύσεις και συνέργειες μεταξύ εταιρειών, που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς κλάδους.