Skip to main content

Δύο δράσεις ξεναγήσεων του OPEN HOUSE Thessaloniki για τη Design Week

Tο MADE in Thessaloniki περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και το BE your CITY’s TOURIST ξεναγήσεις σε ξενοδοχεία της πόλης

Tο OPEN HOUSE Thessaloniki συμμετέχει στο Thessaloniki Design Week, ενός νέου θεσμού που ξεκινάει στην πόλη, με διοργανωτές την ΑΜΚΕ Philartia, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και με τη συνεργασία πολλών φορέων. Στο πλαίσιο της εβδομάδας design, που θα διαρκέσει από τις 5 ως τις 12 Μαΐου, το OPEN HOUSE Thessaloniki διοργανώνει δύο δράσεις, το MADE in Thessaloniki και το BE your CITY’s TOURIST.

MADE In Thessaloniki

To MADE in Thessaloniki είναι μια δράση που αφορά ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής της πόλης και φέτος εντάσσεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Thessaloniki Design Week, το σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου 2019. Η δράση έχει ως στόχο να αναδείξει τη δημιουργική πλευρά της πόλης, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους ίδιους τους δημιουργούς-παραγωγούς και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους, να εξερευνήσουν τους χώρους δημιουργίας τους και να κατανοήσουν τη διαδικασία παραγωγής των έργων τους.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν:

FABRICA FABRICA
6 EXI CERAMICS
HANDMADE LEATHER SANDALS & BAGS ROMBA’S
CONCREATE
ART PECKERS
KARYON DESIGN
THE MANNEQUIN COLLECTION
ELEKTRONIO HANDCRAFTED VEHICLES
ENI JEWELLERY
LASKARINA
OCEAN DARLING
IOVI BAGS ALIVE
KALLOS GRAPHEIN
REΛΑΚ TECH JEWELLERY
ΜΗ ΜΑΔΑΣ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1959
ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟΝ
ΝENIU
STUDIO HERVIK
ΙT’S ΑLL GREEK ON ME
ZERO WASTE LAB – PRINT YOUR CITY
ARISTOTLE RACING TEAM (ART)
ARTSTREET52
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.openhousethessaloniki.gr/draseis/made-in-thessaloniki/

BE your CITY’s TOURIST

To BE your CITY’s TOURIST είναι μια δράση που διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά το OPEN HOUSE Thessaloniki το σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου και αφορά ξεναγήσεις σε ξενοδοχεία της πόλης που διακρίνονται για το design τους.

«Τα ξενοδοχεία ανέκαθεν αποτελούσαν από τα πιο ενδιαφέροντα παραδείγματα αρχιτεκτονικού έργου, καθώς σχεδιάζονται για να ξεχωρίσουν ως επιλογή ολιγοήμερης διαμονής. Η πρωτότυπη αυτή δράση μας προσκαλεί να επισκεφθούμε χώρους που δεν θα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε, παρά μόνο αν ήμασταν τουρίστες στη Θεσσαλονίκη», επισημαίνεται.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν:

THE MET HOTEL
BAHAR BOUTIQUE HOTEL
THE CARAVAN B&B
GATTO PERSO LUXURY STUDIO APARTMENTS
THE MODERNIST HOTEL
MAKEDONIA PALACE HOTEL

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.openhousethessaloniki.gr/draseis/be-your-citys-tourist/

Τρόπος συμμετοχής στις εκδηλώσεις

Η είσοδος είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους και δεν απαιτείται κράτηση. Για να παρακολουθήσει κάποιος την ξενάγηση απλά πρέπει να επισκεφθεί τους χώρους που τον ενδιαφέρουν κατά τις επισκέψιμες ώρες του καθενός και να περιμένει στη σειρά. Η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης σε κάθε χώρο και ανά τακτά χρονικά διαστήματα. «Συνιστούμε στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως στα κτίρια, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου», καταλήγει η ανακοίνωση του OPEN HOUSE.