Skip to main content

Δύο νέα έργα από τον ΟΠΑΠ στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία»

Πώς ο ΟΠΑΠ αλλάζει την εικόνα των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων – Τι λένε οι άνθρωποι που υλοποιούν το έργο της ανακαίνισης.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται δύο νέα έργα από τον ΟΠΑΠ στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία». Πρόκειται για την ανακαίνιση και τον πλήρη εκσυγχρονισμό δύο νοσηλευτικών μονάδων του τετάρτου ορόφου, συνολικού εμβαδού 1.610 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 70 κλινών.

Τα νέα έργα, στο πλαίσιο της συνολικής ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐας Κυριακού» που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ, αναμένεται να είναι έτοιμα μέσα στους επόμενους μήνες.

Από το 2014, οπότε ξεκίνησε το σημαντικό έργο ανακαίνισης, οι άνθρωποι του ΟΠΑΠ, οι πολιτικοί μηχανικοί, οι αρχιτέκτονες και οι κατασκευαστές εργάζονται αδιάκοπα για την μεταμόρφωση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας. Έως σήμερα έχουν παραδοθεί 23 έργα ανακαίνισης – μεταξύ των οποίων 16 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 9.930 τ.μ. και δυναμικότητας 345 κλινών – που καλύπτουν το 52% και των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, τέθηκε σε λειτουργία μία ακόμη πλήρως ανακαινισμένη νοσηλευτική μονάδα, δυναμικότητας 24 κλινών, στο «Παναγιώτης  και Αγλαΐα Κυριακού» για την εξυπηρέτηση των αναγκών των μικρών ασθενών.

Στο παρακάτω βίντεο αποκαλύπτεται το νέο πρόσωπο της νοσηλευτικής μονάδας, ενώ οι άνθρωποι που εργάστηκαν για τη ριζική αλλαγή του χώρου, γιατροί και νοσηλευτές μιλούν για το έργο:



Στα έργα ανακαίνισης που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, περιλαμβάνονται η εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού, ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτροτεχνικού εξοπλισμού και όλες οι απαραίτητες διακοσμητικές παρεμβάσεις. Στις ανακαινισμένες νοσηλευτικές μονάδες, προσφέρονται στα παιδιά υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον.