Skip to main content

Χαλκιδική: Αρχίζουν έργα βελτίωσης σε κεντρικούς οδικούς άξονες

Αρχίζουν οι εργασίες σε δύο κεντρικούς οδικούς άξονες της Χαλκιδικής, στη Θεσσαλονίκη-Νέων Μουδανιών και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού.

Δυο εξαιρετικά σημαντικές οδικές παρεμβάσεις στη Χαλκιδική προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης των σχετικών έργων.

Οι παρεμβάσεις αυτές συμπληρώνουν ένα σημαντικό πλαίσιο έργων που υλοποιείται ήδη ή έχει δρομολογηθεί για τη βελτίωση των οδικών υποδομών σε όλη τη Χαλκιδική.

Πρόκειται για μεγάλες παρεμβάσεις βελτίωσης, αναβάθμισης και επισκευής, που θα γίνουν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών και στην επαρχιακή οδό Νέων – Μουδανιών – Ποτίδαιας – Κασσανδρείας, αλλά και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού στο τμήμα από τα όρια με τον νομό Θεσσαλονίκης μέχρι την Αρναία.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο οδικό κύκλωμα της Κασσάνδρας είναι προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ και στο οδικό κύκλωμα της βόρειας Χαλκιδικής προς Σιθωνία 2,8 εκ. ευρώ.

Ο κ. Γιώργος επισημαίνει ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δημοπρατήσεων αρχίζουν οι εργασίες. Σε ανάρτησή του τονίζει ότι «τα εν λόγω χρήματα έρχονται να προστεθούν στα ήδη δημοπρατηθέντα από το 2018 και 2019 έργα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής ύψους 10.250.000 ευρώ, που θα ολοκληρωθούν εντός του 2020, καθώς και του έργου (επίκειται υπογραφή σύμβασης) βελτίωσης του οδικού δικτύου ύψους 5 εκ. ευρώ».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, υπό δημοπράτηση βρίσκεται το έργο βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου του νομού Χαλκιδικής της τριετίας 2020 – 2021 - 2022 με προϋπολογισμό 6.480.000 ευρώ.

«Υποσχεθήκαμε ότι η εικόνα του νομού θα αλλάξει προς το καλύτερο (αρκεί να το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες που τρία χρόνια τώρα τα έχουν βάλει μαζί μας) και θα το κάνουμε. Ήδη μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου σε όλο το νομό έχουν δεχθεί τις παρεμβάσεις μας και ευχαριστούμε όλους τους πολίτες, γηγενείς και επισκέπτες, για τα καλά τους λόγια. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα το συμφέρον και την ασφάλεια των συμπολιτών μας», επισημαίνει ο κ. Γιώργος.