Skip to main content

Το... χορταστικό μενού στον «Μυστικό Δείπνο» Τσίπρα - Καμμένου

Τα πυρά κατά Γαβρόγλου, ο βανδαλισμός μικρής εκκλησίας στη Λέσβο, οι κωλοτούμπες της Εκκλησίας των Σκοπίων και το σχίσμα μεταξύ Φαναριού και Μόσχας.

Πυρά κατά του υπουργείου Παιδείας και του Κωνσταντίνου Γαβρόγλου εξαπέλυσαν Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Γεωλόγοι και Βιοεπιστήμονες. Αποσπώ μια παράγραφο από την ανακοίνωση-διαμαρτυρία:

«Η οπισθοδρόμηση είναι πρωτοφανής. Όσοι συμφωνήσουν στη διάλυση του Λυκείου θα είναι υπόλογοι στις επόμενες γενιές γιατί θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ελλάδας», τονίζεται στην ανακοίνωσή τους. [Ποιος σας είπε ότι ο Γαβρόγλου και ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται για την Ελλάδα; Όποιος μου πει μια φιλελληνική ενέργεια, θα κερδίσει "χρυσούν ωρολόγιον"].

Σύμφωνα με την είδηση: Οργή και αγανάκτηση πλημμυρίζει τους κατοίκους της Λέσβου μετά το νέο περιστατικό βανδαλισμού σε ένα προσκυνητάρι με τη μορφή μικρής εκκλησίας, το οποίο ήταν τοποθετημένο στην ίδια περιοχή με τον Σταυρό που γκρέμισαν άγνωστοι, στην θέση Απελή της Μυτιλήνης!

Όταν κάποιος ανόητος γράψει σύνθημα σε χώρο λατρείας άλλου θρησκεύματος, ξεσηκώνεται σύμπας ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Όταν θίγεται το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών… βαθιά σιωπή! Δεν φέρνει ψήφους και χορηγούς;

Υπήρξε "Μυστικός Δείπνος" μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, όπως έγραψαν "Τα Νέα" και παρέθεσαν και φωτογραφίες. Εκεί απόλαυσαν το γεύμα τους και συμφώνησαν πως συνεχίζουν μαζί μέχρι την Άνοιξη.

Η είδηση όμως για τον Καλλισθένη είναι άλλη. Το μενού περιελάμβανε: Αγκινάρες α λα πολίτα, ρολό κοτόπουλο με ρύζι, πένες σουφλέ, σαρδέλα φούρνου με πράσινη σαλάτα, κοντοσούβλι με πατάτες τηγανιτές, πέρκα με πατατοσαλάτα και μοσχάρι κοκκινιστό με ρύζι.

Πρώτη παρατήρηση: Αυτό είναι το καθημερινό μενού και για τους Έλληνες αξιωματικούς; Ή μήπως οι δύο σωτήρες μας το έφεραν μαζί τους σε τάπερ; Με ενδιαφέρει η απάντηση, επειδή εγώ πληρώνω, κι αντί για τέτοιο "Μυστικό Δείπνο", συνήθισα στον "Νηστικό Δείπνο".

Δεύτερη παρατήρηση: Με τέτοιο γεύμα δεν είναι περίεργο που ο πρωθυπουργός έγινε στρουμπουλούτσικος και δεν κουμπώνει καλά το σακάκι. Άσε, που μεγάλωσε κι η περιφέρεια [η σωματική, όχι η εκλογική]. Άραγε, στην αντιπολίτευση θα έχει και το ίδιο μενού;

Σύμφωνα με τον π. υπουργό του Γκρούεφσκι, Μιλοσόσκι, περίπου 15 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO, έχουν λάβει κλήση από το γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα για διαφορετικές υποθέσεις μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια. Ο Μιλοσόσκι υποστηρίζει ότι οι κλητεύσεις έχουν στόχο να εξαναγκάσουν κάποιους βουλευτές να ψηφίσουν ενάντια στη θέληση του λαού στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Έτσι εξηγούνται οι κωλοτούμπες της Εκκλησίας των Σκοπίων. Κατ’ αρχάς ήταν διαπρύσιος κήρυκας του μακεδονισμού. Προ μηνών σιώπησε, γεγονός που ευνοούσε τον Ζάεφ. Και πριν από λίγες μέρες ανέβηκε πάλι στον Βουκεφάλα. Περίμενε αναγνώριση αυτοκεφαλίας από το Φανάρι, αλλά δεν της έγινε το χατίρι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απάντησε στην επιστολή της εκκλησίας της πΓΔΜ, η οποία ζητούσε να της απονεμηθεί αυτοκέφαλο υπό την ονομασία «Αρχιεπισκοπής Αχρίδας και Πρώτης Ιουστινιανής». Ο προβαλλόμενος λόγος είναι ότι η περιοχή αυτή δεν εμπίπτει στην δικαιοδοσία της ΚΠολης, αλλά είναι υπό την δικαιοδοσία του Πατριαρχείου του Πεκίου, δηλαδή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το Φανάρι τα χάλασε με τη Μόσχα και την Αντιόχεια, δυσαρέστησε πολλές άλλες εκκλησίες, πολύ πήγαινε να έρθει σε ρήξη και με το Βελιγράδι. Θα άνοιγε η όρεξη και στο Μαυροβούνιο, αλλά προσεχώς και στην Αλβανία.