Skip to main content

Διόδια Ωραιοκάστρου: Αίτημα Τσακίρη να μην πληρώνουν οι εργαζόμενοι

Την εξαίρεση των εργαζομένων από την καταβολή του κομίστρου στα διόδια Ωραιοκάστρου θα ζητήσει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης

Αίτημα εξαίρεσης των εργαζόμενων από την καταβολή του κομίστρου στα νέα διόδια Ωραιοκάστρου επί της Εγνατίας Οδού, θα καταθέσει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5 Θεσσαλονίκη.

Αναλύοντας το σκεπτικό του, ο κ. Τσακίρης ανέφερε πως «το αίτημα να κλείσουν τα διόδια, ή να σταματήσουν φαίνεται ότι μάλλον δε θα επιτευχθεί ποτέ», οπότε, πρόσθεσε, «το να ζητήσουμε όμως να εξαιρεθούν συγκεκριμένα οι κάτοικοι της περιοχής μας οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο για να πάνε από και προς την εργασία τους είναι κάτι το οποίο νομίζω είναι εφικτό και πρέπει να το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους».

Γενικώς, συνέχισε ο κ. Τσακίρης, «προτιμώ να είμαστε περισσότερο ρεαλιστές, παρά να είμαστε ανεδαφικοί σε αυτά που ζητάμε». Επισήμανε, δε, ότι «στείλαμε επιστολή με τον χαρακτήρα του κατ’ επειγόντως στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση», είπε ο ίδιος και τόνισε ότι δεν θέλει να γίνει μέρος της πολιτικής αντιπαράθεσης. «Η μεν προηγούμενη κυβέρνηση λέει, ότι εμείς δεν τα ανοίξαμε, η σημερινή κυβέρνηση διατείνεται ότι εμείς μειώσαμε τα 38 διόδια της Εγνατίας οδού σε 18 και μειώσαμε πάρα πολύ το αντίτιμο», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Τέλος, ο κ. Τσακίρης έκανε λόγο για πιθανή προσφυγή στο ΣτΕ χωρίς, ωστόσο, να φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για την έκβαση του σχετικού αιτήματος. «Εξετάζουμε να υποβάλλουμε νέα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν ξέρω τι θα μπορέσουμε να  πετύχουμε για να είμαι ειλικρινής», είπε.

Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω σταθμός διοδίων επρόκειτο να λειτουργήσει σήμερα, ωστόσο λόγω μη δημοσίευσης του απαραίτητου ΦΕΚ τα «εγκαίνια» των διοδίων αναβλήθηκαν για την Τετάρτη.