Skip to main content

Διπλασιάζονται τα μεταλλευτικά τέλη προς τον δήμο Αριστοτέλη για το 2020

Το υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε πως στα ταμεία του δήμου Αριστοτέλη θα αποδοθούν από την Ελληνικός Χρυσός περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ

Διπλασιάζονται τα μεταλλευτικά τέλη που θα αποδοθούν από την Ελληνικός Χρυσός στον δήμο Αριστοτέλη για το 2020 λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, μετά τον διπλασιασμό, στα ταμεία του δήμου θα αποδοθούν περίπου  1,7 εκατομμύρια ευρώ.

«Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη, που αναμένεται να ενισχύσει αποφασιστικά το έργο και τις υποδομές του δήμου σε μια περίοδο αυξημένων απαιτήσεων και σύνθετων προκλήσεων», αναφέρει η Ελληνικός Χρυσός.

Η εταιρεία επισημαίνει πως υποχρέωσή της αποτελεί η ετήσια απόδοση μεταλλευτικών τελών για τη δραστηριότητά της, η οποία υπολογίζεται με βάση τον νόμο (ΦΕΚ 1800 Β/1.7.14.) όπου προβλέπεται ότι το 20% των συνολικών υπολογιζόμενων τελών θα πηγαίνει στον οικείο δήμο όπου λαμβάνει χώρα η μεταλλευτική δραστηριότητα. Τα τέλη αυτά έφτασαν τώρα στο 40%.

Η Ελληνικός Χρυσός σημειώνει σε αναακοίνωσή της πως εντός του 2020 δέσμευσε και επένδυσε περί τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ, για την υλοποίηση άνω των 60 συνολικά έργων εταιρικής υπευθυνότητας, ενώ κατά την περίοδο 2012-2020 έχει υλοποιήσει πληθώρα έργων, προμηθειών και δωρεών συνολικής αξίας που ξεπερνά τα €24 εκ. «Ως ενεργός και υπεύθυνος πυλώνας της περιοχής, η εταιρεία παραμένει σταθερός αρωγός στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη, την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την ενίσχυση των τοπικών δομών πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης και υγείας», σημειώνει.