Skip to main content

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: «Εγώ θα επιθυμούσα τη θανατική του ποινή»

Τι λέει ο πατέρας των αδικοχαμένων νέων ο οποίος αναμένει τη συνέχιση της δίκης του μανιακού δολοφόνου την ερχόμενη Τρίτη.

Δεκατέσσερις μήνες πέρασαν από το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα που στέρησε αιφνίδια, άδικα και πρόωρα τη ζωή από δύο εξαίρετους νέους, την 28χρονη Κωνσταντίνα Τσάπα και τον 30χρονο αδερφό της Γιώργο. Εντούτοις, οι χαροκαμένοι γονείς των παιδιών δεν μπορούν ακόμη να κοιμηθούν το βράδυ. Ο πατέρας των αδικοχαμένων παιδιών λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως μόνο αν επιβληθεί θανατική ποινή στον 32χρονο μακελάρη, θα δικαιωθεί.

«Μόνο έτσι θα σταματήσει το κακό για εμένα», σημειώνει ανοίγοντας την καρδιά του ο 59χρονος, ο οποίος τονίζει πως αυτήν την εβδομάδα έγινε άλλο ένα έγκλημα στο Κουκάκι, με θύμα 46χρονη και δράστη τον σύζυγό της, που την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. «Εγώ θα επιθυμούσα τη θανατική του ποινή», επαναλαμβάνει ενόψει της δίκης που συνεχίζεται μεθαύριο Τρίτη στο Κακουργιοδικείο Καρδίτσας.

Στο χρονικό διάστημα από την περίοδο του μακελειού βρέθηκε στον ίδιο χώρο μία φορά με τον μανιακό δολοφόνο, από την τελευταία που ο στυγερός φονιάς απομακρυνόταν από τα δικαστήρια Βόλου συνοδευόμενους από αστυνομικούς εν μέσω κύματος οργής και αγανάκτησης από τους εξοργισμένους φίλους των δύο νέων, που ζητούσαν εξηγήσεις. Βρέθηκαν στον ίδιο χώρο ξανά την ημέρα έναρξης της δίκης την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Κακουργιοδικείο Καρδίτσας.

Δεν αντάλλαξαν κουβέντα μεταξύ τους, ούτε και ο δράστης μίλησε στον πατέρα της Κωνσταντίνας στα δικαστήρια. Ούτε η μητέρα του 32χρονου, ούτε και η γιαγιά του, απευθύνθηκαν ποτέ στη χαροκαμένη οικογένεια για να ζητήσουν έστω εκείνοι «συγγνώμη» από μέρους του όλο αυτό το διάστημα των τόσων μηνών απερίγραπτου πόνου και οδύνης.

«Στο δικαστήριο ήταν με σκυφτό το κεφάλι και λέει «δεν θυμάμαι τίποτα». Λέει ψέματα! Τα είχε προσχεδιασμένα όλα», σημειώνει αγανακτισμένος και εξοργισμένος με τη στάση και τη συμπεριφορά του μανιακού δολοφόνου. Ο 32χρονος δεν παραδέχεται την ενοχή του, λέγοντας πως δεν ήταν ο εαυτός του, ανεξάρτητα αν όλο το προηγούμενο διάστημα του διπλού φονικού απευθυνόταν με απειλές απέναντι στην 28χρονη και την οικογένειά της.

Παρηγοριά της οικογένειας ήταν και είναι οι φίλοι των δύο αδικοχαμένων νέων και οι συγχωριανοί, που την επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα και επικοινωνούν μαζί της. «Είναι δίπλα μας και τα δύο χωριά, και η Πορταριά και η Μακρινίτσα. Είναι συγκινητική η συμπαράσταση κόσμου», λέει ο 59χρονος.

Βέβαια, ο τραγικός πατέρας δεν περίμενε η γιαγιά του μακελάρη να επικοινωνήσει και ποτέ μαζί τους. «Δεν είχαμε σχέσεις. Ούτε στον γάμο υπήρξε, ούτε στη βάπτιση, ούτε πουθενά. Στον γάμο ήρθε μόνος του ο γαμπρός. Αναρωτηθείτε εσείς πως μπορεί να συμβαίνει αυτό το πράγμα…», σημειώνει.

Ο 32χρονος και η οικογένειά του δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον και για το παιδί, το 4χρονο αγγελούδι της Κωνσταντίνας, που σήμερα γνωρίζει πως η μητέρα του βρίσκεται στον ουρανό, όπως και ο θείος του, που τον είχε δει τελευταία φορά στο παρτέρι μέσα στα λουλούδια και στη συνέχεια, όπως λέει το ίδιο, τον πήρε ένα αυτοκίνητο.

Ευτυχώς ο μικρούλης, που ήταν στο σπίτι όταν σημειώθηκε το τραγικό επεισόδιο, δεν είδε την μητέρα του μέσα στα αίματα, όπως είδε τον θείο του. Ο παππούς τον είχε τυλιγμένο μέσα σε κουβέρτα, για να μη βλέπει, λέει ο 59χρονος.

«Δεν έχουν κάνει ούτε τηλεφώνημα στο παιδί. Πλέον τους το απαγορεύω εγώ να έχουν επικοινωνία. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα. Είπε ο δικηγόρος του πως κάποια στιγμή θα το ζητήσει. Δεκατέσσερις μήνες τώρα δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως», σημειώνει.

Η δίκη συνεχίζεται μεθαύριο Τρίτη με την εξέταση του ψυχιάτρου Αθανάσιου Δουζένη και της γιαγιάς του κατηγορούμενου. Εχουν ήδη εξεταστεί δέκα μάρτυρες, ανάμεσά τους έξι αστυνομικοί και τρεις φίλοι των αδικοχαμένων παιδιών.

Η χαροκαμένη οικογένεια περιμένει με ανυπομονησία την απόφαση του δικαστηρίου μετά την πρόταση του εισαγγελέα έδρας και τις αγορεύσεις των δικηγόρων. Δεν είναι γνωστό αν η δίκη θα προλάβει να τελειώσει μεθαύριο ή αν το δικαστήριο θα χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση για να ολοκληρώσει.

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής Αθανάσιος Δουζένης έχει αποφανθεί με τεχνική έκθεση πως ο μανιακός δολοφόνος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, τα οποία όμως δεν τους απαγορεύουν να διακρίνει το καλό από το κακό και το δίκαιο από το άδικο.

Το δικαστήριο έχει στα χέρια του και τις δύο πραγματογνωμοσύνες των γιατρών του Ψυχιατρικού Καταστήματος του Κορυδαλλού, οι οποίοι έχουν καταλήξει σε αντίθετο αποτέλεσμα, αναγνωρίζοντας μειωμένο καταλογισμό στον στυγερό δολοφόνο.

Ο 32χρονος κατηγορείται για δύο ανθρωποκτονίες που τελέστηκαν από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Επίσης, δικάζεται και για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης από πρόθεση κατά συρροή.

Είχε απειλήσει αλλεπάλληλες φορές την άτυχη 28χρονη ότι θα ανέβει επάνω και θα τους πάρει όλους παραμάζωμα, όταν αποφάσισε να διαπράξει τα εγκλήματα, σύμφωνα με την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέα που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Μετά το διπλό φονικό οι αστυνομικοί τον είχαν ακινητοποιήσει καταδιώκοντάς τον, αφού αποπειράθηκε να διαφύγει της σύλληψης.

Η στάση και η συμπεριφορά του είχε προκαλέσει μεγάλη οργή και αγανάκτηση σε Πορταριά και Μακρινίτσα. Την ημέρα της απολογίας του στον ανακριτή Βόλου υπήρξε πρωτοφανές, για τα δεδομένα του Βόλου, κύμα αντίδρασης κατά του μανιακού δολοφόνου από εξοργισμένους φίλους των παιδιών και της οικογένειας που ζητούσαν επιτακτικά τον λόγο.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας είχε λάβει αυστηρά μέτρα για τη μεταγωγή του, μετά την απολογία του, στον Κορυδαλλό, για να αποτρέψει λιντσάρισμα του κατηγορουμένου, με δεκάδες πολίτες να ακολουθούν την κλούβα της Αστυνομίας και να διαμαρτύρονται έντονα.

Το μεταγωγικό όχημα της Αστυνομίας απομακρυνόταν με δυσκολία από τα δικαστήρια, αφού οι πολίτες προσπαθούσαν να το σταματήσουν και να ζητήσουν εξηγήσεις. Από τα δικαστήρια έως το ύψος της Δημητριάδος υπήρχε παντού κόσμος επί της οδού Ιωλκού, που βρισκόταν σε μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση από τις πράξεις φρίκης του δολοφόνου σε βάρος δύο τόσο αγαπητών νέων.

Πηγή: taxydromos.gr