Skip to main content

Διπλό για την ΑΕΚ στο Χαριλάου (1-0), φωνάζει ο Άρης (video)

Το γρήγορο γκολ του Αλμπάνη έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της «Ένωσης» - Παράπονα των Θεσσαλονικέων για τον μη καταλογισμό δύο πέναλτι υπέρ τους.

Την ήττα με 0-1 από την ΑΕΚ γνώρισε ο Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 24η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, η «Ένωση» παρέμεινε στην 3η θέση έχοντας 47 βαθμούς ενώ αντίθετα οι Θεσσαλονικείς καταλαμβάνουν την 5η θέση με 33 πόντους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το συγκρότημα του Μάσιμο Καρέρα έγινε η πρώτη ομάδα που κρατά το αντίστοιχο του Μίκαελ Ένινγκ στο μηδέν για το πρωτάθλημα εντός έδρας έπειτα από 12 αγώνες.

Σημειώνεται ακόμη πως την επόμενη, -25η αγωνιστική-, ο Άρης θα φιλοξενηθεί από τη Λαμία, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00, στο ΔΑΚ της ομώνυμης στερεοελλαδίτικης πόλης.

H ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5’ καθώς ο Κρίστιτσιτς έβγαλε κάθετη πάσα που κόντραρε στον Σάσα και ο Αλμπάνης βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων πλασάροντας τον Κουέστα για το 0-1.

Αντίστοιχα ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει το 12’ όταν ο Γκάμα σέντραρε από τα αριστερά και ο Δεληζήσης πηδώντας μόνος του έπιασε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας των φιλοξενουμένων αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπάρκα.

Σημειώνεται πως στο 32’ του ματς τραυματίστηκε ο Ιντέγε που αποχώρησε δακρυσμένος με τον Ντουρμισάι να παίρνει τη θέση του ενώ στο 40’ οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν ο Φετφατζίδης έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κλωναρίδη μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής Καραντώνης, συμβουλευόμενος και το VAR, δεν υπέδειξε πέναλτι αλλά να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το συγκρότημα του Μίκαελ Ένινγκ είχε δύο πολύ καλές στιγμές για να ισοφαρίσει, πράγμα που δεν το κατάφερε έως το τέλος του αγώνα, και αρχικά στο 45’ ο Γκάμα έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Σβάρνας δεν απομάκρυνε σωστά και ο Ντουρμισάι από πλεονεκτική θέση κοντρόλαρε και σούταρε άστοχα.

Ακόμη, στο 58’, ξανά ο Γκάμα πήρε τη μπάλα από τον άξονα, προχώρησε και σούταρε με το δεξί αλλά ο Μπάρκας απομάκρυνε σε κόρνερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άρης φώναξε ξανά για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του όταν στο 71’, ο Μάνταλος τράβηξε τον Λάρσον μέσα στην περιοχή.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ρος, Κόρχουτ (85’ Ντιγκινί), Βέλεθ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Ιντέγε (38’ λ.τρ. Ντουρμισάι), Λάρσον (79’ Μαντσίνι), Φετφατζίδης.

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Βέρντε (78’ Οικονόμου), Αλμπάνης (69’ Μάνταλος), Κλωναρίδης (53’ Αραούχο), Λιβάγια.