Skip to main content

Αντίδραση Αθήνας για τους χάρτες του Μπαχτσελί: «Επιθετική και προκλητική ενέργεια»

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής απο την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση», σημειώνουν οι πηγές.

«Ιδιαίτερα επιθετική, προκλητική και καταδικαστέα ενέργεια» χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές τη δημόσια ανάρτηση του χάρτη από τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος περιλαμβάνει στην τουρκική επικράτεια τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη.

Διαβάστε επίσης - Χάρτης-πρόκληση κατά Ελλάδας από τον εταίρο του Ερντογάν: Και η Κρήτη τμήμα της Τουρκίας!

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής απο την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Και καταλήγουν ότι «αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτης πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Σημειώνεται ότι χθες, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) επισκέφτηκε την «έδρα» των Γκρίζων Λύκων και σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής τους, ο Μπαχτσελί παρέλαβε από τον τύποις αρχηγό της οργάνωσης Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, πίνακα με τον χάρτη του Αιγαίου, που δείχνει τα ελληνικά νησιά, ακόμη και την Κρήτη, να περιλαμβάνονται στην τουρκική επικράτεια με κόκκινο χρώμα.